Gündem 3 gün konuşurlar 4. gün biter

3 gün konuşurlar 4. gün biter

12.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Meclis’te gün boyu gerilimli geçen bütçe görüşmelerine Başbakan Yardımcısı Arınç’ın milletvekillerinin maaşlarıyla ilgili çıkışı damga vurdu.

3 gün konuşurlar  4. gün biter

Bu konuda muhalefetin kendileriyle görüşürken farklı, basına farklı konuşmasından yakınan Arınç, “Ayağına kurşun sıkan tek grup siyasetçilerdir” dedi. Arınç, şöyle konuştu: “Benim yanımda ‘Ayda şu kadar uçak parası veriyorum, altın parası veriyorum, param bitti’ diyenler, dışarı çıkınca değişiyor. Milletvekili maaşının Başbakanlık Müsteşarı’na endekslenmesi ne demek? Emekli aylığının başkasına endeksli olması niye? Benim hesabım ayrı olmalı. Dönem bitiyor ocaktan sonra seçim. Ocak ayının ilk gündemine bunu koymamız lazım. Yapmadığımız takdirde zor durumda kalırız.”
Kamuoyu ve basının tepkisiyle düzenleme yapılmamasının hata olduğunu kaydeden Arınç, “Üç gün konuşurlar, dördüncü gün biter. Haksız bir şey mi yapıyoruz? Bu dönemin bir şerefi olsun milletvekillerine ait bir düzenlemeyi yapalım” dedi. Milletvekili ve bakan yakınlarının KPSS olmaksızın işe alındığı iddiaları için “Hepsi yalandır diyemem. Bir kısmı doğrudur” ifadesini kullanan Arınç, “Kabinede seneler sonra çocuğu olmuş bir bakan var, hiç çocuğu olmayan var. Sayın Kılıçdaroğlu hepimiz suçlamak yerine bazısı diyebilirdi” dedi.

Fuat Avni yanıtı
Arınç, twitter’da “Fuat Avni” ismini kullanan hesaptan gazetecilere operasyon yapılacağına ilişkin mesajları da, “Bu bilgilerin bir esası yoktur biz öyle inanıyoruz. Ama 3-5 gün sonra böyle bir operasyon yapılır mı? Bbunu bilmemiz mümkün değil. Twitter’da her yazılanı doğru kabul edemeyiz. Ama isim verilerek yapıldığına göre ciddidir üzerinde durulmalıdır. Umarım aslı çıkmaz veya bu ölçüde çıkmaz” diye değerlendirdi.