Gündem 3 ilde 5 şehit!

3 ilde 5 şehit!

26.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye dün 3 ilden gelen acı haberle sarsıldı. Şırnak, Kars ve Bitlis’te PKK’lı teröristler tarafından tuzaklanan patlayıcıların infilak ettirilmesi sonucu 5 asker şehit düştü

3 ilde  5 şehit

Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba Beldesi kırsal kesiminde arazi arama-tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerinin geçişi sırasında PKK’lı teröristler tarafından, önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada 2 asker yaralandı. Helikopter ile Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan iki asker doktorların tüm çabasına rağmen şehit oldu. Saldırıyı düzenleyen PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Şehit askerlerin Çorum nüfusuna kayıtı 29 yaşındaki Uzman Çavuş Sedat Düzgün ile 26 yaşındaki Manisa’ın Saruhan ilçesinde doğan Uzman Çavuş Nezir Pırnacı olduğu belirtildi. İki yıllık Uzman Çavuş Pırnarcı’nın bekar olduğu, 3 kardeşinin bulunduğu, annesi Gülzade Pırnarcı’nın da 3 yıl önce yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Evini göremedi

Şehit Pırnarcı’nın komşularından Mümin Kocabaş, “Öğlen namazında babasıyla birlikteydik. ‘Oğluma hediye ev aldım, doğu hizmeti bittikten sonra bir nasip aramaya başlayacağım’ dedi. Oğluna Saruhanlı’dan yeni ev almıştı ama görmek nasip olmadı” dedi.,

Haberin Devamı

‘Daha düğününü yapacaktık’

Şehit Uzman Çavuş Sedat Düzgün’ün acı haberi Çorum’un merkeze bağlı Feruz Köyünde yaşayan ailesine ulaştı. Şehidin felçli olan babası 61 yaşındaki Elvan Düzgün askeri yetkilileri tekerlekli sandalyenin üzerinde karşıladı. Anne Neriman Düzgün sinir krizi geçirirken, baba Elvan Düzgün, “Oğlum daha düğününü yapacaktık, beni tedavi ettirecektin” diyerek gözyaşlarına boğuldu. Düzgün’ün, bir süre önce resmi nikahı kıydığı ve Ramazan bayramından sonra da düğün yapacağı belirtildi.

Babası da köy korucusuydu

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Tekin Tekin’in de Bitlis’teki baba evine ateş düştü. Tatvan ilçesine bağlı Kırkbulak Köyü’nde oturan Tekin’in alan köy korucusu babası Niyazi Tekin’i Kaymakam Mehmet Ali Özkan ve beraberindekiler teselli etti. 7 kardeşin en büyüğü olan Tekin için bugün köyde tören düzenleneceği belirtildi.

Haberin Devamı

Gözyaşları sel oldu

Kars’ın Kağızman ilçesinde, jandarma özel harekat (JÖH) timlerince, Türkiye’de terör açısından kritik noktalar arasında gösterilen Çemçe-Madur bölgesinde yürütülen arazi arama tarama faaliyeti sırasında, tuzaklanan bir patlayıcı infilak etti. Olayda 2 asker şehit oldu, bir asker yaralandı. Şehit Jandarma Uzman Onbaşı 23 yaşındaki Hüseyin Emre Kul’un acı haberi Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeki baba ocağına ulaştı. Bekar olan şehidin babası Ragıp Kul’un Cezayir’de olduğu belirtilirken, anne Hatice ile kardeşleri acı haberler gözyaşlarına boğuldu. 4 çocuklu ailenin en büyüğü olan Kul’un, cenazesinin babasının gelişinin ardından defnedileceği bildirildi.

1 çocuk babasıydı

Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığı ile Tatvan 10. Komando Tugay Komutanlığı’na bağlı birlikler, Sehi Ormanları bölgesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarını sürdürürken, teröristlerin daha önceden tuzakladıkları patlayıcı infilak etti. Patlamada 1 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Şehit Jandarma Astsubay Emrah Çelebi’nin acı haberi Ağrı’nın Patnos ilçesi’nde oturan ailesini yasa boğdu. Baba Mustafa Çetin, fenalaşınca Patnos Devlet Hastanesine kaldırıldı. Evli ve 1 yaşında erkek çocuğu babası olan Emrah Çelebi’nin bugün toprağa verileceği bildirildi.

Haberin Devamı

13 PKK’lı öldürüldü

Hakkari ve çevresinde terör operasyonları sürdürülürken, önceki akşam bir grup PKK’lı terörist, Çukurca’da sınıra sıfır noktada bulunan Güven Dağı’na sızma girişiminde bulunmak istedi. Teröristler 2’nci Hudut Tugay Komutanlığı’na bağlı birlikler tarafından tespit edilince sıcak takibe başlandı. Kuzey Irak’a kaçmak isteyen 6 terörist savaş uçaklarıyla vurularak etkisiz hale getirildi. Şemdinli’nin güneyinde bulunan Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde 5 terörist öldürüldü. Şırnak’ta ise saldırı hazırlığındaki gruptan İki terörist öldürüldü.