Gündüz cıvıl cıvıl olan güneşe sakın aldanmayın. Havalar artık iyice soğudu. "Bugün ne pişirsem?" diyenlerin aklına ilk gelen çorbalara pratik ve lezzetli yeni tarifler eklemenin zamanı geldi. 3 Kasım günün menüsünde sizler için lezzetli, besleyici ve pratik çorba tarifleri hazırladık.

 

İşte 3 Kasım günün menüsü ve birbirinden güzel çorbalar

Süzme mercimek çorbası tarifi

 


İşkembe çorbası tarifi

 


Pırasa çorbası tarifi

 


Tavuk çorbası tarifi

 

 

Kremalı mantar çorbası tarifi


Kremalı çorbalar hepimizin vazgeçilmezleri arasındadır. Bir de krema ile mantar birleşirse efsane bir lezzet ortaya çıkar. O zaman lafı fazla uzatmadan kremalı mantar çorbası tarifine geçelim

Kremalı mantar çorbası malzemeleri

300 gram mantar
3 kaşık krema
2,5 kaşık un
1 kaşık tereyağı
5-6 bardak et suyu yoksa normal su
1 tane soğan
Dereotu
Tuz
Karabiber


Kremalı mantar çorbası nasıl yapılır?

Soğanları küp küp doğrayıp tencerenin içinde tereyağı ile çevirmeye başlayın. Üzerine daha önceden temizlediğiniz mantarları yine küp küp doğrayarak atın. Mantarlar suyunu verecektir. Tekrar suyunu çekinceye kadar kavurun. Üzerine hazırladığınız unu ilave edin. 5-6 dakika kadar daha kavurun. Daha sonra suyu ve dilediğiniz kadar tuzu ilave edin. Orta ateşte karıştırarak pişirin.

Başka bir kabın içinde kremayı mikserle çırpın. Üzerine çorbanın suyundan biraz dökerek karıştırın ve ılıklaştırın. Ilıklaşan kremayı çorbanın içine dökün ve iyice kaynatın. Çorbanız hazır. Servis etmeden önce dereotu ve dilediğiniz başka otları ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun