Gündem 3 kez çaldırırsam operasyon var, kaçın

3 kez çaldırırsam operasyon var, kaçın

18.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kumar oynatan ve tehditle borç tahsilatı yapan çeteyle bağlantılı 19 polis operasyonları önceden haber vermiş, kumarhanelerine kesilen cezaları ise mekâna değil kumar oynayanlara kesmişler

3 kez çaldırırsam  operasyon var, kaçın

İstanbul’da “tombala” olarak tabir edilen yasadışı kumar oyununu oynatan bir çeteye yönelik düzenlenen operasyonda 19’u polis, 30 kişi gözaltına alındı. Kumar oynatmanın yanı sıra kumarla borçlanan şahısların mallarına el koyup birçok suça karıştığı belirlenen çeteyle irtibatlı olduğu belirlenen polislerin, çeteye yönelik gerçekleştirilecek operasyonları çete üyelerine sızdırıp suçüstü yapılan çete kumarhanelerine kesilecek cezaları mekana değil kumar oynayan şahısların üzerine kestikleri tespit edildi.

Haberin Devamı

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle Esenler’de yaptığı ortak soruşturmada, başını çete liderleri İbrahim Ö. ve İsmet A.’nın çektiği bir çetenin Esenler’in değişik semtlerinde kurduğu kumarhanelerde “tombala” olarak tabir edilen kumar oyununu oynattığını tespit etti. Çeteyi fiziki ve teknik takibe alan ekipler, kumar oynatmanın yanı sıra kumar oynayarak borçlanan vatandaşlara yüksek faizle borç para verip, ardından borçlarını ödeyemeyenlerin mallarına el koyduğunu ve birçok yaralama ve gasp olayına karıştığını tespit etti. Kumardan gaspa, tefecilikten yağma ve yaralamaya kadar birçok suça karıştığı belirlenen çeteye yönelik yapılan teknik ve fiziki çalışmalarda ekipler çetenin köstebeklerini de tespit etti. Yapılan teknik takipler sırasında Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan bazı polislerin çete liderleri ve mensuplarıyla telefon irtibatları tespit edildi. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, çetenin kumarhanelerine yönelik düzenlenecek operasyonları önceden çete üyelerine bildirdikleri belirlenen birisi meslekten ihraç, üç polisi tespit etti. Operasyon yapılacak çeteye rüşvet karşılığı köstebeklik yaparak operasyon öncesinde işaretli telefon çaldırmak şekliyle bilgi veren üç köstebek polisin yanı sıra çeteye ihbarı ulaştırılamayan baskınlar da cezaları kumar oynanan mekâna değil, kumar oynayanların üzerine keserek çeteyi koruyan 16 polis de tespit edildi.

Haberin Devamı

Maaşa bağlamışlar

Aylık 2 ile 3 bin lira arasında rüşvet aldıkları belirlenen köstebek ve işbirlikçi 19 polisten üçü geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen operasyonla gözaltına alınırken 16’sı ise önceki gün düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı. Kumar malzemeleri ve çete üyelerine ait altı ruhsatsız silahın ele geçirildiği operasyonda, kumardan elde edildiği belirlenen 10 bin 65 liralık paraya da el koyan ekipler, çetenin köstebek polisler tarafından gelen telefon çaldırma şekilleriyle nasıl uyarıldıklarını da belirledi. İki çaldırmanın “Operasyon olabilir, dikkatli olun” olarak kodlandığı şifreli aramalarda köstebek polislerin, “Operasyon var, kaçın” ihbarını ise çete liderlerini üç kez çaldırarak verdiği tespit edildi. Emniyette sorgulanan ve açığa alınan 19 polise idari soruşturma başlatılırken, adli olarak da hem rüşvet, hem de çete üyeliğinden kendilerine işlem yapılacağı öğrenildi.