Güzellik 3’lü adımda 'profil estetiği'

3’lü adımda 'profil estetiği'

01.04.2013 - 13:58 | Son Güncellenme:

Pek çok kişi burun estetiği ameliyatını daha güzel bir profile sahip olmak için istiyor. Ancak güzel ve dengeli bir profil için bazen sadece burun estetiği yapmak yeterli olmayabiliyor. Özellikle çenesi ve alnı geride olan hastalarda...

3’lü adımda profil estetiği

Çoğu zaman burun estetiği ameliyatı tek başına yapıldığında, profilin dengelenmesi açısından yeterli olmayabiliyor. Yani çenesi geride bir kişinin burunu ne kadar küçültürse küçültülsün yine büyük kalabiliyor ve profil dengesini bozabiliyor. Op. Dr. Emre İlhan, bu kişilerde ameliyat öncesi analizlerde burun ile birlikte çene ve alnın da değerlendirildiğini, gerek görülürse çeneye yağ enjeksiyonu veya bir implant ile çeneyi de öne aldıklarını belirtiyor. Hatta alın gerideyse alın bölgesine yağ enjeksiyonları yapılabiliyor. İlhan, “Bu şekilde burun estetiği ile birlikte çene ve alın da dengelendiğinde çok daha hoş ve çekici bir profil ortaya çıkıyor. Bu işlemi ben profil estetiği olarak adlandırıyorum. Tüm dünyada burun estetiği ameliyatı ile birlikte en sık yapılan ek işlem çenenin öne alınması”.

Haberin Devamı

Çenenizin geride olduğunu nasıl anlarsınız?

Peki, çenenin geride mi değil mi olduğu nasıl anlaşılıyor? Op. Dr. Emre İlhan’a göre bu çok basit, “Yandan çekilmiş bir fotoğrafta alt dudağınızın en uç noktasından dik bir çizgi çizdiğinizde, çenenizin bu çizginin birkaç milim arkasında olması gerekir. Çene geriliği veya küçük çenesi olan hastalarda burun estetiği ameliyatı yapılırken çeneyi ileri alabilmek için birkaç yöntem kullanılabilir. Bunlardan ilki çene bölgesine yağ enjeksiyonu yapılması. Bu yöntemi çenesinin geriliği az olan hastalarda tercih ediyoruz. Hastanın kendisinden çok titiz bir şekilde alınan yaklaşık 10-12 cc yağ, ağız içinden özel ve çok ince kanüllerle çene önü ve yanına veriliyor. Bu yöntemlerle verilen yağın yüzde 30-50’si kalıcı oluyor” diyor.

Haberin Devamı

Çene önüne implant uygulaması

• Bu yöntemde herhangi bir iz kalmaması için ağız içinden bir kesi yapılıyor.

• Çene kemiğinin üzerine bir çene implantı yerleştirilerek ağız içindeki kesi kendi eriyen dikişlerle kapatılıyor. Sık kullanılan çene implantları silikon, medpor, ve prolen mesh denilen malzemelerden yapılıyor. Silikon ve medpor hazır olarak üretilmiş malzemeler. Prolen mesh ise ameliyat sırasında sizin çenenize uygun olarak cerrah tarafından hazırlanıyor.

• Dr. Emre İlhan vakalarında yağ enjeksiyonu ve prolen mesh implantlarını sıkça kullanıyor. Çünkü silikon implantlar uzun dönemde çene kemiğinde erime yapabiliyor. Medporimplantlarda ise genellikle çeneye vidalama gerekiyor.

Prolen Mesh nedir?

Bu aslında fıtık ameliyatlarında karın içine fıtıklaşan bağırsakları karın içinde tutmak için konulan bir malzeme. Bugüne dek binlerce hastanın karın içi bölgesine konulmuş, vücutla hiçbir etkileşime girmemiş. Bu madde ameliyat sırasında hastaya özel tasarlanmış olarak çene önüne konuyor. Ameliyat sonrası dönemde hastanın kendi dokusundan farksız bir şekilde çene önüne kendi yapışıyor.

Op. Dr. Emre İlhan
Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzm.

Yazarlar