Gündem 3 yıl kaçak oturmuşlar

3 yıl kaçak oturmuşlar

21.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Büyükelçi Andrey Karlov’u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş’ın babası İsrafil, annesi Hamidiye ve kız kardeşi Seher Altıntaş’ın da aralarında bulunduğu üç kişiyi gözaltına aldı.

3 yıl kaçak  oturmuşlar

Soruşturmasını sürdüren polis, dün de FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan American Turkish Academy okullarının Aydın’ın Kuşadası ilçesindeki şubesinde müdür olan dayı Hasan Furuncu, diğer dayı Hüseyin Furuncu, dayısının eşi Sevinç Furuncu ve Altıntaş’ın mezun olduğu İzmir Rüştü Ünsal Polis Okulunda FETÖ mensubu polis adaylarına “abilik” yaptığı iddia edilen 1 kişi ile örgütle bağlantılı oldukları değerlendirilen 6 şüpheliyi gözaltına aldı.
'Nasıl polis oldu?'
Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan baba Esrafil Altıntaş’ın ifadesinde, “Nasıl böyle bir şey yaptı anlamadım, çok şaşırdım” dediği öğrenildi. Çeltik Mahalle Muhtarı Önder Aşçı ise kendisine 2 ay önce kayıt yaptıran Altıntaş ailesinin, Sarıkemer’den geldiğini duyduğunu ifade ederek, “ Aile 3 yıl önce Çeltikçi Mahallesi’nden daire satın almış. Bana 2 ay önce kayıt yaptırdılar” diye konuştu. O tarihten beri Öte yandan Altıntaş’ın, nasıl polis olduğuna ilişkin yapılan inceleme sonunda Altıntaş’ın ortaöğretim başarısı, ÖSS’de aldığı puan ve polislik sınavında sorulara verdiği cevaplar incelenerek logaritma hazırlandı. Logaritma sonuçlarında Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) sınavını destek almadan kazanamayacağı ortaya çıkarken, 2010-2013 arası PMYO giriş sınavlarında FETÖ tarafından usulsüzlük yapıldığının tespit edilmesi üzerine başlatılan soruşturmada da şüpheliler arasında yer aldığı belirtildi.
Açığa alınmış
Altıntaş’ın öğrencilik yıllarına ait belgeleri inceleyen ekipler, iki kez üniversite sınavına girdiği, başarısız olunca polis meslek yüksekokulu sınavlarına girerek İzmir’deki İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu’nu kazandığı belirlendi. Altıntaş’ın, eğitim gördüğü yıllarda, sıkı ilişkilerde bulunduğu Okul Müdür Yardımcısı Ş.S.’nin ise bir süre önce FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındığı ortaya çıktı.

Altıntaş’ın mezun olduğu İzmir Rüştü Ünsal Polis Okulundaki FETÖ mensubu polis adaylarına “abi”lik yaptığı iddia edilen ve gözaltına alınan Süleyman E.’nin Altıntaş ile irtibatlı olduğu ve polis adaylarını örgüte kazandırmak için çalıştığı iddia edildi. Saldırganın halen İzmir Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde çalışmakta olan 4 dönem arkadaşı da ifadeye çağrıldı. Polislerin saldırganı okulda gördüklerini, bunun dışında bir bağlantılarının olmadığını söyledikleri ancak FETÖ toplantılarına katıldıklarına ilişkin bilgiler verdikleri öğrenildi. l DHA

Altıntaş’ın dayısı Furuncu’nun, FETÖ bağlantısı gerekçesiyle kapatılan okulun Aydın’daki şubesinde müdür olduğu öğrenildi.

Darbe girişimi gecesi izinliydi

1994 Aydın doğumlu Altıntaş, 2012’de Polis Meslek Yüksekokulu sınavına girdi. FETÖ bağlantılı Körfez Dershanesi’ne devam eden Altıntaş, 2014’te polis okulundan mezun oldu. Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli 2.5 yıllık polis olan Altıntaş, 15 Temmuz darbe girişiminde geçici görevle Diyarbakır’daydı, iki gün izne ayrıldı. Altıntaş’ın bu sırada Ankara’ya geldiği iddia edildi. Altıntaş’ın izin belgesini, Çevik Kuvvet Şube Müdürü 3. Sınıf Emniyet Müdürü Kahraman Sezer imzaladı. Sezer, darbe girişiminin ardından tutuklandı. Altıntaş’ın bir süre de Bitlis’te geçici görev yaptığı bildirildi. Kulislere, sınav soruşturmalarında adının geçtiği iddiaları yansıdı.

Avukat arkadaşının bürosu mühürlendi

Altıntaş, iki günlük izin kapsamında Ankara’daki bir evi adres gösterdi. Adreste 3 polisin ikâmet ettiği, Altıntaş’ın kaydının bulunmasına rağmen burada kalmadığı öğrenildi.
Polislerin ifadesine başvuruldu ve daire mühürlendi. Altıntaş’ın avukat arkadaşı S.Ö. ile birlikte kaldığı ve muhtarlıkta Altıntaş ve Avukat S.Ö.’nün kaydının bulunmadığı belirtildi, S.Ö.’nün hukuk bürosu da mühürlendi.