Tekirdağ 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu

30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu

31.08.2017 - 00:32 | Son Güncellenme:

.

30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla resepsiyon verdi.
Özel bir otelde gerçekleşen resepsiyonda Vali Ceylan, konukları kapıda karşılarken, resepsiyona Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Ayşe Doğan, Garnizon Komutanı Piyade Albay Kemal Cöne, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ İl AFAD Müdürü Recep Erol, Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz’ın yanı sıra Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, protokol üyeleri, kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.
Resepsiyonda konuşma yapan Vali Ceylan, “Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ordu - millet dayanışmasıyla kazanılan 30 Ağustos Zaferi’nin 95. yıldönümünü kutlamanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz. Bu mutluluğumuza buraya gelerek ortak olan herkese teşekkür ederim. 30 Ağustos, milletimizin tarihte eşi görülmemiş bir varoluş mücadelesi sergilediği Kurtuluş Savaşı’nı sonlandıran zaferin yıldönümüdür. İstiklal Savaşı’nın en önemli aşamasını oluşturan Büyük Taarruz ve Atatürk’ün bizzat komuta ettiği Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde, milletimiz ve ordumuz, adeta imkansızı başararak, başka milletlere de örnek olacak bir zafere imza atmıştır. Bu zaferle vatan toprakları kurtarılmış ve modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının da yolu açılmıştır. Egemenliğimizi, bağımsızlığımızı ve ebedi varlığımızı teminat altına alan 30 Ağustos Zaferi ile milletimizin bağımsızlık inancının ve vatan sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını tüm dünyaya kanıtlayan Türkiye, tıpkı 95 yıl önce olduğu gibi, ekonomik ve siyasi bağımsızlığına yönelik iç ve dış tehditleri bertaraf etme konusunda aynı kararlılığını muhafaza etmektedir" dedi.
FETÖ, DEAŞ ve PKK gibi terör örgütlerine karşı amansız mücadele ve bu konudaki hassasiyetin en bariz örneği olduğunu da dile getiren Ceylan, "Al bayrağımız semalarımızda özgürce dalgalansın diye verdiğimiz bu mücadele hiç bitmeyecek. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta milli mücadelemizin lideri ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Saygılarımla” diye konuştu.
Vali Ceylan’ın konuşmasının ardından Süleymanpaşa Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri gece boyunca müzik dinletisi sundu. Resepsiyonun sonunda davetlilere havai fişek gösterisi yapıldı.