Uşak 30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

30.08.2017 - 13:18 | Son Güncellenme:

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıl dönümü Uşak, Denizli, Aydın ve Manisa'da törenlerle kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı

UŞAK/DENİZLİ/AYDIN/MANİSA (AA) - 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıl dönümü dolayısıyla Uşak, Denizli, Aydın ve Manisa'da program düzenlendi.

Haberin Devamı

Uşak'ta 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda yapılan tören, Vali Salim Demir ile Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı.

Vali Demir'in makamında tebrikleri kabulünün ardından, kent meydanında düzenlenen kutlama programında saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Vali Demir ve Belediye Başkanı Cahan'ın vatandaşların bayramını kutlamasından sonra şiirler okundu.

Uşak Askerlik Şubesi Başkanı Personel Binbaşı Mustafa Akyer konuşmasında 30 Ağustos'un önemini anlattı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazanılan zaferin dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edildiğine dikkati çeken Akyer, "30 Ağustos Zaferi ülkemizi parçalamak, milletimizi yok etmek isteyen güçlere karşı birlik ve beraberlik içinde kazanılmıştır. Milletimizin kaderini belirleyen bu zafer tarihte bir dönüm noktasıdır. Mazisi şan ve şerefle dolu bir milletin evlatları olarak bu zaferle ne kadar öğünsek azdır." dedi.

Haberin Devamı

Törene, AK Parti Uşak milletvekilleri Mehmet Altay, Alim Tunç, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yalçın Baysal, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Gümüş, Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Eşme ilçesindeki kutlamalar da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı.

Törende konuşan Jandarma Çavuş İbrahim Temel, 30 Ağustos Zaferi'nin önemine değinirken emperyalist güçlere karşı kazanılan zaferin Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu sağladığını ifade etti.

Şiirlerin okunmasının ardından protokol üyeleri Takmak köyündeki şehitliği ziyaret etti.

- Denizli

Denizli'de, Gazi Bulvarı'nda gerçekleştirilen törende, Vali Hasan Karahan, 11. Komando Tugay Komutanı Albay Gültekin Yaralı, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Atatürk anıtına çelenk koydu.

Vali Karahan'ın, makamında tebrikleri kabulünün ardından Gazi Bulvarı'ndaki tören alanına geçildi.

Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunmasının ardından Piyade Yüzbaşı Özgür Demirkan, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Haberin Devamı

30 Ağustos'un, Türk ordusunun kahramanlığının bir eseri olduğunu belirten Demirkan, "Asil Türk milleti kahraman Türk ordusuyla birlikte varlığına ve vatanına kast edenlere karşı 95. yıl önce bugün, kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudretle yeniden dirilerek varoluş mücadelesini eşine az rastlanır bir zafer kazanmıştı." dedi.

Günün anlamına ilişkin şiirlerin okunması ve halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından tören askeri geçişle sona erdi. Törene, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ve ilgililer katıldı.

- Aydın

Aydın'da Valilik binası önünde düzenlenen tören, Vali Yavuz Selim Köşger, Aydın Askerlik Şube Başkanlığı Personel Albay Rafet Yalçın ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karagöz'ün anıta çelenk koymasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı aktarıldı.

Törende konuşan Jandarma Üsteğmen Ömer Karaman, Türk milletinin 30 Ağustos'tan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal liderliğinde alnının akıyla çıkmayı başardığını söyledi.

Haberin Devamı

Karaman, "Bu zaferle en son 15 Temmuz tarihinde hain darbe girişiminin milletçe bastırılmasında görüldüğü gibi, Türk ulusunun son neferi canını verene dek özgürlüğünün alınamayacağı, Türk milletinin sadece askeriyle değil milletçe topyekün savaştığı bir kere daha ispatlanmıştır." dedi.

Törenin ardından Vali Köşger, makamında tebrikleri kabul etti.

Törene, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, İl Jandarma Komutan Vekili Süleyman Gür, Aydın İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ve ilgililer katıldı.

- Manisa

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıl dönümü Manisa'da törenlerle kutlandı.

Şehzadeler ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende Milli Egemenlik ve Atatürk Anıtı'na Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Haberin Devamı

Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı aktarıldı. Törende konuşan Piyade Binbaşı Hakan Rendeci, 30 Ağustos Zaferi ile Türk ulusunun, üzerine geçirilmek istenilen esaret gömleğini parçaladığını belirtti.

Törenin ardından Vali Güvençer, makamında tebrikleri kabul etti.

Daha sonda Vali Güvençer ve beraberindekiler asker ve polis şehitliklerine ziyaretlerde bulunarak, dua etti.

Törene, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Piyade Eğitim Tugay Komutanı Vekili Topçu Albay Fikret Rahim Atalay, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can ve ilgililer katıldı.