Gündem 30 öğrenciye destek

30 öğrenciye destek

08.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

30 öğrenciye destek

Sergide eserleri yer alan çocuklar ‘Gökkuşağının Ötesi’ konulu çalışmalar hazırladı. Öğrencilerin eserlerinin sergilendiği şenlikte 30 öğrenci eğitim desteği kazandı. Onlar arasından her biri şenliğe katılımını heyecanla anlattı. Örneğin Erzurum Ziyapaşa İlköğretim Okulu’ndan Müşerref Zeynep “Metallerden şekil vererek hayvanlar yaptık, daha önce böyle bir şey yapmamıştım” dedi. Erzurum İspir Yatılı Bölge Ortaokulu’ndan 11 yaşındaki Hatice Yarar ise, “Gökkuşağının ötesi’ dediler, ben de bir kirpi düşündüm. Kirpi yapmaya çalıştım. İyi ki katılmışım, çok beğendim. Okulda yaptıklarımıza benzemiyordu” diye anlattı. Oltu Fen Lisesi’nden Ayşegül Altaş, 14 yaşında ve o da yeni bir malzemeyle tanışmış: “Hayatımda ilk defa demir kullandım, bizim için eğlenceli geçti.”

Haberin Devamı

Uzak evler

13 yaşındaki Cennet Zehra Bayrak ve 12 yaşındaki Furkan Bayraktar ise Trabzon’dan Tevfik İleri İmam Hatip Orta Okulu’ndan gelmişler. Öğretmenlerinden duymuşlar bu şenliği ve verilen örneğe göre de çalışmışlar. ‘Gökkuşağının ötesi’ni “Uzaklarda evler ve ağaç yaptım” diye anlatan Furkan, müzeyi çok beğendiğini de ekledi.

Baksı Kültür ve Sanat Vakfı tarafından gerçekleştirilen şenlik kapsamında Aydın Doğan Vakfı, Atatürk Üniversitesi GSF ve KTÜ/ Trabzon Üniversitesi GSF’nin desteği ve Türkiye’nin önemli kültür ve sanat insanlarının katılımıyla ‘Yeteneğin Eğitimi Çalıştayı’ da gerçekleştirildi.

Yazarlar