Batman 30 Yıllık Küçük Bakkal Süper Marketlere Karşı Ayakta Durmaya Çalışıyor

30 Yıllık Küçük Bakkal Süper Marketlere Karşı Ayakta Durmaya Çalışıyor

26.09.2017 - 12:55 | Son Güncellenme:

.

30 Yıllık Küçük Bakkal Süper Marketlere Karşı Ayakta Durmaya Çalışıyor

Batman’da 30 yıldan beri mahallelinin ihtiyaçlarını karşılayan bakkal, market sayısının artmasıyla kapanmayla yüz yüze kaldı.
Yeşiltepe Mahallesi’nde 30 yıl önce 2 metrekarelik küçük bir mahalle bakkalı açan 60 yaşındaki Saliha Efe hastalığı ve mahallede market sayının arması nedeniyle bakkal dükkanını ayakta tutma mücadelesi veriyor. Kalp ve tansiyon hastası olan Efe, 3 çocuğunu bu bakkaldan elde ettiği parayla okutup evlendirdiğini ancak yaşlılık ve hastalık nedeniyle bakkalı ayakta tutmakta güçlük çektiğini anlattı. Eşi Mahmut Efe’nin de çalışacak durumda olmadığını belirten Saliha Efe, "30 yıldan beri küçük bakkalı işletiyoruz. Günde 10-20 TL para kazanıyorum. Eskiden mahallede marketler yoktu. Şimdi ise her köşe başında bir market açıldı. Buda alış verişimizi etkiledi. Bakkalı kapatmamak için direniyorum ancak hastalığım yüzünden bakamıyorum" dedi.
Mahalle bakkalından alış veriş yapan 15 yaşındaki Nurullah Bilayak, bakkalın kapanmaması için küçükte olsa alış veriş yaptığını belirterek, tüm mahallelinin marketler yerine buradan alış veriş yapması gerektiğini söyledi.