Gündem 300 mülteci denize açılmadan yakalandı

300 mülteci denize açılmadan yakalandı

03.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’in Çeşme açıklarında sığınmacıların bulunduğu botun önceki gün batması ve 3 kişinin cesedine ulaşılması sonrası ekipler, Yunanistan’ın Sakız Adası’na yakın konumdaki koylarda ve bağlantı yollarında denetimlerini artırdı.

300 mülteci denize  açılmadan yakalandı

Çiftlikköy mahallesinde sığınmacıların yasa dışı geçiş için hazırlık yaptıkları ve geceledikleri inşaat halindeki binalara yaptığı operasyonda 300’e yakın sığınmacıyı yakaladı. Sığınmacılar 4 otobüsle Jandarma İlçe Komutanlığı’na gönderildi.

Haberin Devamı


Bodrumda 10 kaçak

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, dün sabah aldığı bir grup Suriyeliyi Yunanistan’ın Kilimli Adası’na bırakarak geri döndüğü öne sürülen M.K. adlı Türk kaptan, ilk olarak Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin dikkatini çekti. Ülke sınırlarına geçtiği belirtilen M.K., bu kez Türk Sahil Güvenlik botunun uyarısını dinlemedi.

5 Metrelik sürat teknesiyle ilerlemeyi sürdüren M.K., Çavuş Adası yakınlarında yakalandı. Gümüşlük mahallesindeki diğer bir operasyonda ise Suriye uyruklu 10 kaçak ile 2 organizatörün yakalandı. Çanakkale’nin Ezine ilçesinde, bir grup Suriyeli sığınmacıyı yasa dışı yollardan Midilli Adası’na götürmek istediği iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişiden 2’si tutuklandı. Ayvacık ilçesinde de 4 Suriye, 15 Fas, 38 Irak ve 6 Pakistan uyruklu olmak üzere 63 kaçak yakalandı.