Gündem 31 milyon kişi açlıkla savaşacak

31 milyon kişi açlıkla savaşacak

31.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Küresel bir okyanus-atmosfer olayı olan El Nino’nun bu yıl tarihteki en şiddetli etkisini göstermesi bekleniyor. Afrika’yı etkisi altına alacak El Nino, 31 milyon kişiyi aç bırakabilir

31 milyon kişi açlıkla savaşacak

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, bu yıl El Nino’nun tarihteki en şiddetli etkisini göstereceğini belirtirken, önümüzdeki aylarda Afrika’da gıda sıkıntısının tırmanışa geçmesini beklediklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Açlık ve hastalık tehlikesi

Küresel bir okyanus-atmosfer olayı olan El Nino, okyanuslarda su yüzeyi sıcaklığının artması sonucu oluşuyor. Bu sıcaklık artışı El Nino’nun şiddetini belirlerken, bu durum tayfun ve kasırgaların yaşanmasına neden oluyor. Bu yıl da uzmanlar, El Nino’nun bazı bölgelerde kuraklığı şiddetlendirirken, bazı bölgelerde sellere yol açacağını belirtti.

El Nino’nun şiddetini en çok göstermesi beklenen bölge ise başta Afrika olurken, kıtada açlık ve hastalık tehlikesinin artacağı belirtildi. Afrika’da yaklaşık 31 milyon kişinin, açlık sıkıntısıyla karşı karşıya olduğu ifade edilirken, Oxfam gibi yardım kuruluşları, Suriye, Irak ve Yemen’de yaşanan iç savaşın etkilerinin El Nino’yla daha ciddi boyutlara ulaşabileceğinden endişe ediyor. NASA, bu yıl beklenen El Nino’nun önümüzdeki 6 ay içinde Karayipler, Orta ve Güney Amerika’yı da etkileyeceğini vurguladı.