Gündem 32 yıllık cinayet için Meclis devreye girdi

32 yıllık cinayet için Meclis devreye girdi

18.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

1985’te PKK’nın öldürdüğü babası ile ilgili davanın zaman aşımına uğradığını ve kendisine bildirilmediğini belirten Çakırgöz,  Meclis’in devreye girmesiyle yeniden dava açacak

32 yıllık cinayet için  Meclis devreye girdi

TBMM Dilekçe Komisyonu’na Bitlis’ten başvuran Kerem Çakırgöz, 1985’te babasının PKK tarafından öldürüldüğünü, davanın zaman aşımının dolması nedeniyle verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın tarafına tebliğ edilmediğini belirtti. Bu kararı 2016’da tesadüfen öğrenen Çakırgöz, dosyayı incelediğinde 1996’da yakalanan bir PKK’lının ifadesinin savcı tarafından alındığını belirlediklerini kaydetti. Dava zaman aşımını kesen hallerden olan şüphelilerden birinin savcı tarafından sorguya çekilmesi hükmünün dikkate alınmamasının eksiklik olduğunu belirterek, şunları dile getirdi: “Mahkemenin hem kararı tebliğ etmemesi hem de dosyayı eksik incelemesi ve kararı 8 yıl sonra öğrenmemiz nedeniyle yeniden yargılama istiyoruz.”

Bakanlığa soruldu

Devreye giren TBMM durumu Adalet Bakanlığı’na sordu. Bakanlık ise kavuşturmaya yer olmadığına dair verilen kararın ilgiliye tebliğ edilmediği ve dava zaman aşımının kesildiği iddialarının Van Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiğini kaydetti. Bakanlık, Çakırgöz’e yargılamanın yenilenmesi konusunda ilgili mahkemenin yolunu tuttu.

Milliyet’in ulaştığı Çakırgöz, TBMM’nin devreye girmesi ve Adalet Bakanlığı’ndan gelen yanıtlar üzerine Van Cumhuriyet Savcılığı ile temas kurduğunu belirteterek, dava açılması konusunda henüz bir ilerleme kaydedemediklerini kaydetti.
Çakırgöz, “Yıllardır mağduruz. Devletin her kurumuna başvuru yaptık. Terör mağduruyuz ve hala mağduruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı