Gündem 36 Haftalık Gebelikte Neler Yaşanır?

36 Haftalık Gebelikte Neler Yaşanır?

30.04.2018 - 11:46 | Son Güncellenme:

36 hafta gebelik döneminde, bir bebek artık gelişimin sonuna yaklaşmıştır. Anne karnı çok yer kaplamaya başlamakta ve annenin hareket kabiliyeti azalmaktadır. Anne eğilme, kalkma ve oturmada zorlanmaya başlayacaktır. Bebeğin ağırlığı artmakta ve alt karına baskı yaptığından bu durum annenin sık idrara çıkmasına sebep olmaktadır.

36 Haftalık Gebelikte Neler Yaşanır

Sık İdrara Çıkmak

Haberin Devamı

Bebeğin ağırlığının, alt karına baskı yapması idrar sıklığını artırır. Bu dönemde her zamankinden çok sıvı tüketilmesi gerekmektedir. Vücudumuzun, susuz kalmaması bebeğin sağlığı içinde önemlidir.

Mide Problemleri

36. hafta ile beraber, mide yanması ve mide rahatsızlıkları görülmektedir. Geğirme ve gaz toplanması gibi sorunlarda görülmektedir. Bu sorunlar için, küçük öğünler ve küçük lokmalar şeklinde bir beslenme yapmamız çözüm olacaktır.

Vajinal Akıntı

Vajinal akıntı, 36. hafta gebelik döneminde artabilir kalınlaşabilir. Akıntının rengi pembe, kırmızı veya kahverengi bir renk alabilir. Bu durum, rahim boyunun hassas olmasından kaynaklanmaktadır. Vajinal akıntı rengi belirtilenin dışında bir renkte ise lütfen doktorunuza başvurunuz.

Haberin Devamı

Uyku Problemi

36. hafta gebelik sırasında, anne adayı, uyuma zorlukları yaşayabilir. Odanızın havadar olması ve üzerinize kalın giysiler yerine hafif giysiler giymeniz rahat uyumanızı sağlayacaktır. Sıvı tüketimi yapılmalı, şişkinlik veren gıdalar ve içecekler tüketilmemelidir.

36. Hafta Bebeğin Durumu

Bu haftada bebek, yaklaşık 50 cm boyunda ve 2500-2600 kg civarındadır. Bebeğin başı, doğum kanalına yerleşmeye başlar. Bebeğin anne karnında hareket etme alanı daraldığından, tekme atma ve baskı yapması artacaktır.

36 Haftada gebelikte, anne adayında, ağrı ve kasılmalarında artış gözlenebilir. Bu ağrı ve kasılmalar gerçek doğum öncesi hazırlıklardır. 36.Haftada, anne adayının yorgunluk ve halsizlik çekmesi normaldir. Kendinizi ne kadar enerjik hissetseniz de, bol bol dinlenmeli ve yemek için kendinize yeterli zaman ayırmalısınız. Bu dönemde annede el ve ayaklarında şişmeler meydana gelebilir, bu yüzden bol sıvı tüketilmelidir. Karında çatlamalar meydana gelebilir, bunun için zeytinyağlı ve badem yağlı kremler kullanılabilir. 36 haftalık gebelikte, doğuma az bir zaman kalması nedeniyle, gece ve gündüz ağrı ve kasılmalarda artma olacak, bebeğin tekmeleme ve verdiği rahatsızlık artacaktır. Anne adayının, bu haftada psikolojik bunalımlara karşı yürüyüş ve temiz havada gezmesi faydalı olacaktır.