Gündem 3600 Ek göstergede son gelişmeler neler?

3600 Ek göstergede son gelişmeler neler?

19.03.2019 - 11:20 | Son Güncellenme:

Vatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alan 3600 ek göstergede son gelişmeler neler? Polisler, öğretmenler, din görevlileri, hemşireler için 3600 ek göstergede son açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi.

3600 Ek göstergede son gelişmeler neler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Bilkent'teki Ankara Şehir Hastanesi Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Hemşirelerimizin de 3600 ek gösterge meselesini söz verdiğimiz şekilde çözeceğimizi ifade etmek istiyorum. Seçimden sonra ele alacağımız konulardan biri de budur." dedi.

Haberin Devamı

Sağlık çalışanlarına saldıranların doğrudan kendi canlarına ve yakınlarının canına saldırdıklarının farkında olmadığını belirten Erdoğan,

"Biz sağlık çalışanlarımızın sıkıntılarını çözmek için her türlü gayreti gösterdik, gösteriyoruz. Son olarak polislerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte hemşirelerimizin de 3600 ek gösterge meselesini söz verdiğimiz şekilde çözeceğimizi ifade etmek istiyorum. Seçimden sonra ele alacağımız konulardan biri de budur." diye konuştu.

HANGİ MESLEKLERE ÇIKACAK?

1.6 milyon memuru ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesi ile beraber hem emekli maaşları hem de memur maaşları ve emekli ikramiyelerinde artışlar olacak. Öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri ayırım yapılmaksızın 3600 kapsamına alınırken, yeni göstergeyle emekli olacak memurların maaşları, emekli ikramiyeleri yaklaşık yüzde 20 yükselecek. Emekli ikramiyeleri en az 25 bin lira artacak. Paket kapsamında yaklaşık 280 bin polis, 1 milyon 100 bin öğretmen, 110 bin hemşire, 120 bin din görevlisi yararlanacak.