Kayseri 367. Kısa Dönem Erler Vali Kamçı'nın Katıldığı Törenle Yemin Etti

367. Kısa Dönem Erler Vali Kamçı'nın Katıldığı Törenle Yemin Etti

02.06.2017 - 14:41 | Son Güncellenme:

.

367. Kısa Dönem Erler Vali Kamçının Katıldığı Törenle Yemin Etti

Vali Süleyman Kamçı, İl Jandarma Komutanlığınca düzenlenen 367’nci Kısa Dönem erlerin and içme törenine katıldı.
Talas İlçe Jandarma Komutanlığında düzenlenen törene Vali Kamçı’nın yanı sıra; Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Sevim, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, kısa dönem erler, asker aileleri ve yakınları katıldı.
Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, acemi eğitimini tamamlayan 367. kısa dönem erlerin, silahlar ve Türk bayraklarının bulunduğu masaların etrafında ve Türk bayrağı ile silah üzerine el koyarak askerlik yemini etmesiyle devam etti.
İl Jandarma Komutanı Albay Sevim, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmasında; tarihin her döneminde ülkemize yönelik tehditlere atılganlık ve cesaretle göğüs geren Jandarmanın en önemli görevinin; Ulu Önder Atatürk’ün izinde, kanunlara bağlı, karşılıklı sevgi ve güvene dayanan bir disiplin ruhu ile Türkiye Cumhuriyeti’ne hizmet etmek olduğunu söyleyerek, kısa dönem erlere görevlerinde başarılar diledi.
367’nci Kısa Dönem erler adına bir konuşma yapan Er Çağdaş Uzun ise bugün yemin ederek kutsal askerlik görevine başlamanın heyecanını ve coşkusunu yaşadıklarını ve bu görev süresi içerisinde verilen her türlü görevi canları pahasına seve seve yerine getireceklerini ifade etti.
Birliğe ilk katılan asker olan Kısa Dönem Er Cemil Polat’ın yaş kütüğüne plaket çakması ve akabinde Vali Süleyman Kamçı tarafından ödüllendirilmesiyle devam eden tören, erlerin aileleriyle bir araya gelmesinin ardından sona erdi.