Gündem Askerlik yerleri açıklandı! 373. kısa dönem askerlik yeri sorgulama

Askerlik yerleri açıklandı! 373. kısa dönem askerlik yeri sorgulama

19.10.2018 - 11:47 | Son Güncellenme:

Kısa dönem askerlik yerleri merakla bekleniyordu ve belli oldu. 98/4 askerlik yerlerinin belli olmasının ardından gözler 373. kısa dönem askerlik yerlerine çevrilmişti. Peki vatani görevini kısa dönem yapacak olanlar askerlik yerlerini nasıl öğrenecek?

Askerlik yerleri açıklandı 373. kısa dönem askerlik yeri sorgulama

Kısa dönem askerlik yerleri belli oldu! 98/4 askerlik yerlerinin belli olmasının ardından vatani görevini 6 ay olarak yapacak olan adayların katılacakları birlik ve tarihler e-devlet üzerinden belli oldu. 373. kısa dönem tertipleri iki dönemde askere alınacak. İki gruba ayrılan 373. kısa dönemlerden ilk grup askere 1 Kasım tarihinde alınacak. B grubuna kalan kısa dönem askerler ise 15 Aralık'tan sonra birliklerine katılacak.

Haberin Devamı

373. KISA DÖNEM ASKERLİK YERLERİ NASIL SORGULANIR?

KIsa dönem askerlik yerlerinin belli olmasının ardından Kasım celbinde silah altına alınacak olan kısa dönem askerler sorgulama işleminin nasıl yapıldığını araştırmaya başladı. 373. kısa dönem askerlik yerlerini sorgulamak isteyen adaylar E-devlet üzerinden arama bölümüne Yedek Subay Sınıflandırma Sonucu yazdıkları takdirde tertip edildikleri birlik ve kışlalara katılacakları tarihi görebilecek. Kısa dönem askerlik iki grupta askere alınacak A Grubunda askere başlayacak olan kısa dönem askerler Kasım ayında birliklerine teslim olacakkken B grubuna kalanlar ise Aralık 15'ten sonra birliklerine dahil olacak.

E-DEVLET KISA DÖNEM ASKERLİK YERİ SORGULAMA