Gündem 38 yaş sınırını kaçıranlara ikinci şans!

38 yaş sınırını kaçıranlara ikinci şans!

15.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti TBMM Genel Kurulu’nda ele alınan torba tasarıda yaptığı son dakika değişikliği ile albayların yüksek ikramiye teşvikiyle erken emekli edilmeleri düzenlemesinde önemli bir değişikliğe gitti.

38 yaş sınırını kaçıranlara ikinci şans

Tasarıda henüz 31 yıllık hizmet süresi dolmamış, 28-29 ve 30. hizmet yılındaki albayların bir defaya mahsus olmak üzere talepte bulunmaları halinde yüksek ikramiye ödenerek emekli edilmeleri öngörülüyordu. Ak Parti önergesiyle yapılan son dakika değişikliği ile bu konuda inisiyatif, kapsamda olacağı belirtilen bin 75 albaydan alınarak, Yüksek Askeri Şura’ya (YAŞ) bırakıldı. Buna göre teşvikle erken emeklilikte inisiyatif albaylarda değil, YAŞ’ta olacak.

Haberin Devamı

Bakan’dan yalanlama

Bu arada torba tasarıda yine Ak Parti önergesiyle yapılan bir başka değişikle de 38 yaşını bitirdikleri yılın sonuna kadar başvuruda bulunmamış olanlar ile başvurmalarına rağmen döviz ödemelerini yapmadıkları için dövizli askerlik kapsamından çıkartılanlara, bin euroya dövizli askerlik imkanı getirildi. Bu durumdaki yükümlüler, 31 Aralık 2017’ye kadar bin euroyu ödemeleri halinde dövizli askerlik imkanından yararlanabilecek.

Öte yandan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 2-3 aylık temel eğitimin ardından her ay asgari ücret kadar ödeme yapanların izinli sayılarak askerliğin 3 aya ineceği iddiasını yalanladı. Yılmaz, “Bakanlığımda böyle bir çalışma sözkonusu değil” dedi.