Gündem 39 ilde kar tatili

39 ilde kar tatili

15.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kar yağışı nedeniyle 39 ilde eğitime ara verildi. Kar yağışı ve buzlanma, kazaları da beraberinde getirdi. 21 ilde 6 bin 75 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı. Sobalardan zehirlenen 145 kişi hastanelere kaldırıldı, ikisi çocuk üç kişi hayatını kaybetti

39 ilde  kar tatili

Yurt genelinde önceki gün etkili olan kar yağışı bazı illerde dün de etkisini sürdürdü. Yaşamı olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle 39 ilde eğitime ara verildi. Yurt genelinde 39 ilde okullar tatil oldu. Bingöl, Bayburt, Kars, Ardahan ve Erzurum’da dün il genelinde eğitime ara verilirken 25 ilin 127 köy ve ilçesinde okullar tatil edildi. Dün il genelinde eğitime ara verilen Niğde’de bugün de okullar tatil oldu. Ağrı’da Doğubayazıt ilçesi hariç tüm okullarda eğitime pazartesiye kadar ara verildi. Ankara, Konya, Erzincan, Elazığ, Ordu, Muş, Bitlis, Sivas, Nevşehir, Tokat, Iğdır, Mersin, Tunceli, Bolu, Kastamonu, Karabük, Trabzon, Adıyaman, Şırnak, Diyarbakır, Hakkari, Mardin’in bazı ilçelerinde de kar yağışı nedeniyle dün okullar tatil edildi. Yozgat, Kayseri, Sakarya, Kahramanmaraş, Malatya, Giresun, Aksaray, Gaziantep ve Şanlıurfa’da ise taşımalı eğitimli okullar tatil oldu.

Haberin Devamı

39 ilde  kar tatili

Geçitler kapandı

Mersin ile Karaman’ı bağlayan Sertavul Geçidi kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Konya’yı Akdeniz Bölgesi’ne bağlayan Alacabel Geçidi’nde, yoğun kar yağışı nedeniyle trafikte yoğunluk yaşanırken, araç geçişine izin verilmedi. Gizli buzlanma nedeniyle çok sayıda hasarlı kaza meydana geldi.

39 ilde  kar tatili

Uçak seferleri iptal

Denizli-Antalya karayolu 1150 rakımlı Kazıkbeli Geçidi’nde bazı araçlar yolda kaldı.

Ordu’nun yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 1 metreye ulaşırken, tipide mahsur kalan 30 araç ekiplerce kurtarıldı.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Erzurum ve Kars’taki bazı uçak seferleri iptal edildi. Erzurum Havalimanı’ndan yapılması planlanan bazı iç hat seferlerinde aksamalar yaşandı.

Haberin Devamı

Ağrı Ahmedi Hani Havalimanı’na yapılması planlanan tüm iç hat seferleri de karşılıklı olarak iptal edildi.

İstanbul-Şanlıurfa ve Ankara-Şanlıurfa seferleri de sis nedeniyle iptal oldu.

Mardin’de yoğun sisten Ankara-Mardin seferini yapan yolcu uçağı Diyarbakır’a indi. İki uçak seferi iptal edildi.

Gürcistan üzerinden nakil

Artvin’in Borçka ilçesinde yolu kar nedeniyle kapanan Camili köyünde muhtarı Altan Gülbin, iki ülke arasındaki protokol çerçevesinde, Gürcistan toprakları üzerinden Hopa ilçesine getirilerek hastaneye kaldırıldı.

Sobadan 145 kişi zehirlendi

Tekirdağ ve Isparta’da karbonmonoksit zehirlenmelerinde üç kişi hayatını kaybetti. Yurt genelinde 145 kişi ise hastaneye kaldırıldı.

Tekirdağ’da sobadan sızan gazdan anne ve 5 çocuğu zehirlendi. Hastaneye kaldırılan 6 yaşındaki Fadime Nur Parmaksız, kurtarılamadı.

Isparta’da 2 yaşındaki Fatime Civa soba gazından can verdi. Gaziantep’te 16 yaşındaki Muhammet Mustafa Doğan otomobildeki LPG tankından sızan gaz yüzünden, yaşamını yitirdi.

Niğde’de fırtına ile birlikte sobadan sızan karbonmonoksit gazı ile 60 kişi zehirlendi. Nevşehir’de de 75 kişi sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehlirlenerek hastaneye kaldırıldı.

39 ilde  kar tatili

Otobüsler devrildi

Kütahya-Eskişehir karayolunda buzlanma nedeniyle 20 dakika içinde 5 kamyon yoldan çıkarak devrildi, 5 şoför yaralandı.

Haberin Devamı

Sivas’ın Kangal ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında, biri ağır 15 kişi yaralandı. Hafik ilçesinde de 3 yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 17 kişi yaralandı.

Elazığ-Bingöl karayolunda biri askeri olmak üzere 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 18 kişi yaralandı.

Aksaray-Adana yolunun 40’ıncı kilometresinde kar, tipi ve buzlanma nedeniyle meydana gelen zincirlemeye kazaya 36 araç karıştı, 41 kişi yaralandı.

1 kişi öldü

39 ilde  kar tatili

Muş’ta yoğun kar yağışı nedeniyle bir halı sahanın çatısı çöktü. Futbol oynamaya giden lise öğrencisi Fevzi Ekmen çöken çatının altında kalarak can verdi.