Genel Sağlık 4 adımda güzel bacaklar!

4 adımda güzel bacaklar!

15.05.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bacaklarınızın daha biçimli görünmesi için beslenmenize dikkat eder ve kozmetik ürünlerinin nimetlerinden faydalanırsanız yaz boyunca mini eteklerin keyfini çıkarabilirsiniz.

4 adımda güzel bacaklar

Fazla suyu atın, dolaşımı hızlandırın

Vücudunuz, fazla su tutması ve yavaş kan dolaşımından mustarip olabilir. Vücudunuzu su tutmasından kurtaracak şey daha az değil, tam tersine daha çok su. Bunun için, öncelikle beslenme tarzınıza dikkat edip, egzersiz yapıp daha sonra kozmetiklerden faydalanmanız gerek. Uzmanlar, vücutta tutulan suyun, zaman içinde dolaşımın zayıf olduğu alanlarda toplanabileceğini, düzenli egzersizin ise kan dolaşımınızı hızlandırarak size bu konuda yardımcı olacağını anlatıyor. Su bakımından zengin meyve-sebze alımını artırmak ve çay-kahve, alkol gibi toksinleri de kesmek yerinde bir tutum.

Ölü derilerden kurtulun

Bunu daha önce defalarca duyduğunuza eminiz ancak yine de tekrarlayalım: Haftada iki kez peeling uygulamak ve her gün vücut losyonu kullanmak cildinizi başka hiçbir şeyin sağlayamayacağı biçimde yumuşatır! Üstelik hoşlandığınız bir peeling ürünü düzenli kullanmak cildinizin parlaklığını da artıracaktır. Biz (ve tabii güzellik uzmanları) genellikle ıslandıkları anda kaybolup gitmeyen iri tanecikli peelingleri tavsiye ediyoruz. Ancak sert bir işlem için cildinizin aşırı hassas olduğunu düşünüyorsanız toz haline getirilmiş parçacıkları olan ya da sentetik tanecikler kullanan yumuşak peeling ürünlerini tercih edebilirsiniz. Sonuç olarak her iki şekilde de kuru ve cansız hücreleri cildinizin yüzeyinden atıp kurtulacaksınız.
Nemlendiricilere gelince... İyi bir nemlendirici losyon hem yeni peeling yapılmış bir cildi yeteri kadar besleyebilecek ölçüde zengin hem de bütün vücudunuzda rahatlıkla kayabilecek ölçüde akışkan olmalı. Gerçek anlamda ipek gibi yumuşak bacaklara sahip olmak için günlük nemlendirme işleminin diş fırçalamak kadar otomatik hale gelmiş olması gerekiyor. Bu işlem, güneş, deniz tuzu, otobronzan ve jilet bıçaklarının bacak cildini adeta kavurup, yamalı bir halde bıraktığı tatil sonralarında daha da büyük önem kazanıyor.

Cildinizin sıkılığını artırın

Elbette, dünya üzerinde spor salonu üyeliğinizi sona erdirecek bir krem yok. Ancak bir losyonun sadece cildinize güç vererek “sıkılık” hissinizi  artırmak konusunda yapabileceği çok şey var. Çünkü daha diri ve sıkılaşmış bir cilt bir nevi korse etkisi sağlar. Bunlar cildin fibroblast hücrelerini (bağdokuları oluşturan hücreler) daha fazla kolajen ve elastin üretmeleri için uyararak tüm vücudunuzda bir sıkılık hissi yaratabilirler. Böylece siz de, sorunlu bölgeleri yukarı kaldırılmış gibi hissedebilir ve tümüyle bir hafiflik duygusuna sahip olabilirsiniz. Bu kremlerin bacakları sıkılaştırmaları için en azından iki hafta geçmesi şart. Çünkü fibroblast hücrelerini daha hızlı kolajen üretmeleri için “kandırmak”  için kesinlikle bu kadar   süre gerekiyor.

Işıldayın

Fotoğraf çekimlerinde mankenlerin bacaklarını daha çekici hale getirmek için, beraber çalıştığımız makyaj sanatçılarından öğrendiğimiz en önemli ipucu şu: Soluk renkli ve yamalı görünüme sahip bacakları canlandırmanın en iyi yolarından biri vücut fondöteni kullanmak. Çok koyu bir renk tonu uygulamak yerine kendi doğal renginizden bir ya da iki ton daha koyu bir ürün seçmek en mantıklı olanı. Yumuşak bir parlaklık için bütün gün vücudunuzda kalacak nemlendirici tarzındaki ürünlerden de uygulayabilirsiniz. Eğer daha yoğun bir pırıltı istiyorsanız anında sonuç veren ışıltılı kremleri tercih etmelisiniz.

İlk ben gördüm

Selülitlerle gece savaşın

Gece uygulanan, Babor Stop Cellulite Night Repair’ın içindeki maddeler, siz uyurken hücrelerinizi ve bağ doku içerisindeki, zarar görmüş kolojen liflerini yeniden yapılandırıyor. Böylece, selülit bakımı yapan ürünün, aynı zamanda vücuttaki su tutulumunu azalttığı ve mevcut yağ dokularının sıkılaşmasını sağladığı söyleniyor. Babor uzmanları bunların selülite karşı verilen savaşın etkisini ikiye katladığını anlatıyor.

Hem temizleyici hem maske

Freeze 24/7’nin, hem maske hem de temizleyici olan cilt bakım ürünü SkinGlacè ile cildiniz hiç olmadığı kadar ışıltılı bir hale kavuşabilir. Cildiniz için gerekli oksijeni kazandırmak için kendiliğinden köpükleşen ürün, suyla durulanabiliyor veya kuru bir havluyla silinip, günlük maske veya temizleyici olarak kullanılabiliyor. Boyner, Beymen, Sevil, City Life ve Debenhams mağazalarında bulabileceğiniz SkinGlacè’in fiyatı 179 YTL. 

Kreme dönüşen pudra

Swiss Line Cell Shock, cilt ısısıyla temas ettiğinde kreme dönüşen, pudra kıvamında çok özel bir ürün. Cildi temizledikten sonra, parmak uçlarıyla uygulanan Cell Shock, en derin ve inatçı kırışıkların üzerine sürülüyor ve Swiss Line uzmanlarının verdiği bilgiye gore, çok yoğun bir bakım sağlıyor. Sadece Kanyon Douglas mağazasında bulabileceğiniz ürünün fiyatı 330 YTL.

Kepeklere veda...

Doğal bir süreç olan saç derisi yenilenmesinin, aşırı hızlanmasıyla oluşan kepek sorunu, Eczacıbaşı-Schwarzkopf’un kuaför salonlarında satılan BC Bonacure Kepek Kontrol Şampuanı ve Losyonu sayesinde kâbus olmaktan çıkabilir. Bu ikili bakımla saçlar nazikçe ve etkin bir biçimde temizlenirken, kepekten de arınıyor. Sadece üç uygulamadan sonra, kepeğe karşı gözle görünür etki elde edildiği söyleniyor. Kepek Kontrol Şampuanı 35, Kepek Kontrol Losyonu 42 YTL

Lekelere bitkisel çözüm

L’Oreal’in yeni dermo-profesyonel markası SkinCeuticals Phyto +’ın içerisinde bulunan kojik asit, cildi aydınlatıcı ve melanin biyosentez sürecini kontrol etme özellikleriyle, önceden var olan lekelerin düzeltilmesinde kullanılıyor. Kojik asit, antioksidan nitelikte olduğu için, cildi UV ışınlarının zararlı etkilerinden de koruyor.

Şiş bacaklar için balsam

Bacaklarındaki şişliklerden, ağırlaşmadan ve varislerden şikayetçi olanlar Gehwol Bacak Balsamı ile rahatlayabilir. Damarların büzülmesini sağlayarak şiş bacakların, varislerin ve damar çatlaklarının iyileşmesine yardımcı olan ürün ile yapacağınız masajlar, hamilelik döneminde hissedilen rahatsızlıkları, kan akışını harekete geçirerek gideriyor.

Birini seçin

Amber özü gençlik kaynağı

Guerlain Success Future gece kreminin formülünde kullanılan amber özü, gece boyunca cilt hücrelerine kaybettiği enerjiyi geri veriyor. Cilt bu enerji sayesinde, yeni kolajen üretmeye başlıyor. Tüm bunların sonucu ise yüzde fark edilen sıkılaşma ve parlaklık. Kremin, derin kırışıklarla savaşmak isteyenleri de mutlu edeceği söyleniyor. 340 YTL

Üç ay kullanmak fark yaratabiliyor

Herbalife Skinactivator Yenileyici Gece Kremi’nin formülünde bulunan 'Glukosamin Kompleksi’, cildin kendisini yenilemesine yardımcı olurken bir yandan da besliyor. Herbalife uzmanları, üç ay düzenli kullanım sonrasında ince çizgilerin yüzde 57 oranında azaldığını söylüyor.  91,76 YTL

Siz uyurken cildi yeniliyor

Nivea Visage Oxygen Power Canlandırıcı Gece Bakım Kremi, içerdiği yüzde 15 saf oksijenle ciltteki yeni ve sağlıklı hücre oluşumunu, hücrelerin yenilenmesini artırabiliyor. Ürün, metabolizmanın daha yavaş çalıştığı uyku sırasında cildi derinlemesine canlandırıyor. Pantenol ve yoğun nemlen-dirici içeren formülü, gece boyunca nem takviyesi sağlayarak cildin yenilenme-sini destekliyor. 19, 90 YTL

 

Yazarlar