Gündem 4 bin 672 kişi için operasyon

4 bin 672 kişi için operasyon

27.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dün başlattığı FETÖ soruşturması kapsamında neredeyse 81 ile yayılan gözaltılar gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Soylu, operasyonlarda 72 ilde 1009 ‘mahrem imam’ın gözaltına alındığını açıkladı

4 bin 672 kişi için operasyon

FETÖ’ye yönelik tek merkezden bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük operasyon dün gerçekleşti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dün başlattığı FETÖ soruşturması kapsamında neredeyse 81 ile yayılan gözaltılar gerçekleştirildi. Soruşturmanın, emniyet teşkilatı içindeki FETÖ üyesi polislerle örgüt arasındaki bağlantıyı sağlayan, örgüte eleman devşiren, hiyerarşiyi devam ettiren ve tamamı sivillerden oluşan ‘mahrem imam’lara yönelik olduğu açıklandı. Operasyonda, il merkezlerindeki Kaçakçılık ve Organize, Terörle Mücadele, Mali Suçlar gibi birimlerde görevli 8 bin 500 polisin görev aldığı belirtildi. Operasyonlar sürerken Ankara’da bir etkinlikte konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye genelinde Ankara merkezli FETÖ’nün emniyet teşkilatındaki ‘mahrem’ imamlarına yönelik başlatılan operasyonlarda 72 ilde 1009 mahrem imamın gözaltına alındığını açıkladı.

Haberin Devamı

Soylu’nun açıklamasının ardından son rakamı Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman verdi. Kocaman’ın yaptığı açıklamaya göre soruşturmada hakkında yasal işlem yapılan şüpheli sayısının 4 bin 672 olduğu açığa çıktı. Alınan bilgiye göre, bu şüphelilerden 1448’inin FETÖ kapsamında çeşitli cezaevlerinde tutuklu bulunduğu, kalan 3 bin 224 kişi hakkında yasal gözaltı kararı verildiği bildirildi.

Ankara merkezli operasyon İstanbul, İzmir, Kocaeli, Antalya, Bursa, Eskişehir, Van, Trabzon, Kayseri, Edirne, Niğde, Manisa, Afyonkarahisar, Kütahya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya, Kilis’in de aralarında bulunduğu Türkiye genelindeki neredeyse 81 ile yayıldı. Bu illerde görevli 8 bin 500 polisin katıldığı operasyon sonucu hakkında gözaltı kararı çıkartılanlardan toplam 1120 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonun merkezi Ankara’da ise Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 158 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Haberin Devamı

4 bin 672 kişi için operasyon

Soylu: Önemli bir adımdır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye genelinde Ankara merkezli FETÖ’nün emniyet teşkilatındaki ‘mahrem” imamlarına yönelik başlatılan operasyonlarda 72 ilde 1009 mahrem imamın gözaltına alındığını açıkladı. Operasyonların devam ettiğini dile getiren Soylu, “Adalet Bakanlığı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 81 ilde bir operasyonla gerçekleştirilmiştir. Halen devam etmektedir. Şu ana kadar 72 ilde bin 9 mahrem imam gözaltına alınmıştır. Bu, Türkiye Cumhuriyeti devleti açısından önemli bir adımdır” diye konuştu.

4 bin 672 kişi için operasyon

‘Çek kardeşim, aydınlık çıksın’

Mahrem imamlarına yönelik başlatılan operasyonda Konya’da gözaltına alınan şüphelilerden biri, kendisini görüntüleyen gazetecilere, “Çek kardeşim, aydınlık çıksın” dedi.

Himmet listeleri döviz ve paralar

Soruşturmanın, emniyet teşkilatındaki FETÖ üyesi polislerle örgüt arasındaki bağlantıyı sağlayan, örgüte eleman devşiren, hiyerarşiyi devam ettiren ve tamamı sivillerden oluşan ‘mahrem imam’lara yönelik olduğu öğrenildi. Savcılığın şüpheliler hakkında yurtdışına çıkış yasağı da verdiği belirtiliyor. Şüphelilerin ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda, sahte kimlik ve sürücü belgeleri, dijital materyal ve örgütsel iletişimde kullanılan cihaz ve aparatlar, örgütsel doküman ve himmet listeleri ile örgüte ait altın, döviz ve para ele geçirildi. Operasyon, bugüne dek FETÖ’ye yönelik tek merkezden gerçekleştirilen en büyük operasyon olarak gösteriliyor.

Haberin Devamı

Firari müdür ‘imam’ın evinde

Türkiye genelinde başlatılan operasyonda Aksaray’da örgütün ‘mahrem imamı’ olduğu ileri sürülen Ahmet Koçak’ın evine düzenlenen baskında, polis başka bir sürprizle karşılaştı. Koçak’ın bulunmadığı evde arama yapıldığı sırada bir kişi evin arka penceresinden atlayıp kaçmaya başladı. Durumu fark eden polis, kaçan kişiyi kısa süren kovalamacanın ardından yakaladı. Şüphelinin Karaman Emniyet Müdürlüğü’nde görevliyken FETÖ soruşturma kapsamında ihraç edilen ve hakkında yakalama kararı bulunan firari eski 4’üncü sınıf emniyet müdürü Hüseyin Arıoğlu olduğu saptandı. l HASAN BÖLÜKBAŞ Aksaray DHA