Tekirdağ 4. Biyoteknoloji Kariyer Günleri

4. Biyoteknoloji Kariyer Günleri

14.03.2018 - 09:30 | Son Güncellenme:

.

4. Biyoteknoloji Kariyer Günleri

TEKİRDAĞ (AA) - Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü öğrencilerinden oluşan Biyoteknoloji Topluluğu, 4. Biyoteknoloji Kariyer Günleri düzenledi.

Haberin Devamı

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen programa, Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezen Arat, Biyoteknoloji Topluluğu Başkanı Ogün Demir, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı temsilcisi Tuğrul Kağan Asan, dünyadaki girişimcilik örneklerini katılımcılarla paylaşarak, girişimci olabilmek için gerekli adımlar ile KOSGEB ve TÜBİTAK gibi destek veren kamu kurum ve kuruluşlar hakkında bilgi verdi.

Fen Bilimleri Enstitüsü Tarımsal Biyoteknoloji Anabilim Dalı’nda yüksek lisans öğrenimini yapman Selen Yatkın, lisansüstüne giriş için yapılması gerekenleri anlattı.

Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü öğrencilerinden Barış Taşel de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde bulunan Araştırma İstasyonları, Araştırma ve Merkez Enstitüler ve Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlükleri hakkında detaylı bilgiler vererek iş ve staj imkanlarından bahsetti.

Haberin Devamı

Etkinlik sonunda konuşmacılara, Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezen Arat ve bölüm öğretim üyesi ve topluluk bölüm koordinatörü öğretim üyesi Sefer Demirbaş tarafından Biyoteknoloji Topluluğu adına teşekkür belgeleri verildi.