Gündem 4 hassas kuruma FETÖ operasyonu

4 hassas kuruma FETÖ operasyonu

12.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün TÜBİTAK, Havelsan, THY ve Türk Telekom’daki yapılanmasına yönelik soruşturmada 105 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı, 52 bilişimci gözaltına alındı

4 hassas kuruma  FETÖ operasyonu

Silahlı terör örgütü FETÖ/PDY’nin TÜBİTAK, Havelsan, THY ve Türk Telekom’daki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, örgütle irtibatlı oldukları iddia edilen 105 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
52 bilişimci gözaltına alındı. Şüphelilerin örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları ve darbe girişimine teknik destek sağladıkları öne sürülüyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılarınca terör örgütü FETÖ/PDY’nin örgütsel faaliyetleri ve yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik olarak sürdürülen çalışmalar kapsamında, 4 hassas kurum TÜBİTAK, Havelsan, THY ve Türk Telekom’da görev yapıp örgütsel faaliyetlerde bulunan ve örgüt üyesi oldukları ileri sürülen 105 şüphelinin yakalanması için gözaltı kararı çıkarıldı.
Çökertmek için
Gözaltı kararıyla harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ekipleri şüphelilerin yakalanması için 8 ilde sabah saatlerinde eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Düzenlenen operasyonlarda 52 şüpheliyi gözaltına alan ekipler, gözaltı listesinde ismi bulunan 53 şüphelinin yakalanması için çalışmalarını devam ettiriyor.
Gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen şüphelilerin örgütün 60 kişilik üst yönetimiyle irtibatlı olup oradan gelen emir ve talimatlar doğrultusunda çalıştıkları kurumlarda kurum gizli bilgilerini iletme, kurumun imkânlarını kullanarak örgüt adına faaliyette bulunma ve örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olma gibi suçlamalarla suçlandıkları öğrenildi. 53 şüphelinin yakalanması içinse çalışmaları devam ediyor.
Çalıştıkları kurumlardaki kritik bilgileri FETÖ’ye aktardıkları tespit edilen ve dün akşam saatlerinde gözaltı sayıları 70’e yükselen FETÖ’nün bilişim uzmanlarının örgüt tarafından çalıştıkları kurumların kurumsal gizli bilgilerini örgüte iletmenin yanı sıra 15 Temmuz darbe girişiminde de görevlendirildikleri öğrenildi.
Tamamı KHK ile çalıştıkları kurumlardan ihraç edilen ve 35’i halen aranan 105 bilişim uzmanına örgüt tarafından darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi uydu görüşmelerinden TV yayınlarına, GSM görüşmelerinden kablolu hat görüşmelerine kadar yurttaki tüm iletişimi karartma görevi verilmiş.
Darbe girişiminin erken saate çekilmesi nedeniyle görev yerlerine gitmekte zorluk yaşayıp engelle karşılaşan bilişim uzmanı 105 örgüt üyesinin, bu görevi yerine getirememesi darbenin akamete uğramasındaki baş nedenlerden biri sayıldı.

7 ‘Ümitçi’ gözaltında

FETÖ’nün örgütle bağı kopan askerleri tekrar örgütle irtibatlandırmak için kurduğu ‘Ümitçi’ yapısına yönelik operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı. FETÖ’yle irtibatını koparan ve koparmaya çalışan TSK mensuplarını tekrar örgüte çekmek için örgüt üst yönetimi tarafından görevlendirilen ve ‘Ümitçi’ler olarak adlandırılan yapıya yönelik olarak dün İstanbul ve Mersin’de düzenlenen operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı.