Gündem 4 yıl boyunca işkence etmişler

4 yıl boyunca işkence etmişler

10.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa’nın Hayati Harrani Mahallesi’nde yaşayan işsiz işitme engelli baba Haşim ile Zeliha Güneş çiftinin doğuştan işitme ve zihinsel engelli çocukları İbrahim Güneş (11), çevreye zarar vermemesi için ailesinin yaptırdığı demir kafeste 4 yıldır yatırılıyor.

4 yıl boyunca   işkence etmişler

Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Ayten Uysal ile Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin eşi Ayşe Ekinci mahalle ziyaretleri sırasında küçük çocuğun durumundan haberdar oldu. Belediye yetkilileri, aileye yardım için çalışma başlattı. 5 çocuklarından İsmail ve Zehra’nın da engelli olduğu ailenin diğer çocukları Ahmet ve Ömer Güneş’in ise maddi imkansızlık nedeniyle okula gidemedikleri belirlendi.

Çocuğunu evde tek başına bırakmaktan çok korktuğunu, vicdanı el vermediği halde kafese koymaktan başka çaresi kalmadığını ifade eden anne Zeliha Güneş ise, “Ben iş yaptığım zaman buraya koyuyorum. Buraya koymadığım zaman elektrikle oynuyor” dedi.

Tedavi başlatıldı
Ayşe Ekinci, küçük İbrahim’e oyuncaklar getirerek onu sevindirmeye çalıştı. Ekinci ilk olarak odada bulunan kafesin sökülmesini istedi. Ekinci, “İbrahim’in annesi çaresiz kalarak evladını bu şekilde muhafaza etmeye çalışıyor. Bizler ilk olarak İbrahim tedavi sürecini başlattık” diye konuştu.