Gündem 4 yılda Karabağlar’ın vizyonu değişti

4 yılda Karabağlar’ın vizyonu değişti

24.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘Açık, şeffaf ve katılımcı’ bir anlayışla yönetim sözü veren Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, attığı adımlarla ilçesine çok önemli katkı sağladı

4 yılda Karabağlar’ın vizyonu değişti

4yıl önce göreve gelirken Karabağlar’ı ‘açık, şeffaf ve katılımcı’ bir anlayışla yönetme sözü veren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ekibiyle birlikte ilçenin vizyonunu değiştirdi. İlçeyi daha çağdaş, modern ve insanların rahat yaşayabileceği bir kent haline getirmek için kararlı bir biçimde adımlar atan Belediye, öncelikle 40 yılı planladı. 500 bin nüfuslu ilçeye ‘Kent Meydanı’ kazandırılması yönünde önemli bir adım atıldı.

Haberin Devamı

İzmir’in aydınlık yüzü

İzmir’in üçüncü büyük meydanı olacak meydan için düzenlenen proje yarışması sonuçlandı. Karabağlar’a çok yakışacak kent meydanı, yakın zamanda halkın hizmetinde olacak. Projeler sadece bunlarla sınırlı değil. Kültür merkezleri, taziye evleri, kız yurdu, yeni ve modern pazaryerleri, semt merkezleri gibi kadınlara, çocuklara, gençlere hizmet veren tesislerin yanı sıra, yol, park, yeşillendirme gibi çalışmalar da 4 yılda kentin gelişimine önemli oranda katkı koydu. Yeni projelerin de hayata geçirilmesiyle Karabağlar, İzmir’in aydınlık yüzü olacak.

Planlar değişiyor

30 yıl önceki imar planları etap etap değiştiriliyor. Şu ana kadar yaklaşık 900 hektarlık bir alanın imar planı revizyonları tamamlandı. Geride kalan alanların ise 1 yıl içinde bitirilmesi öngörülüyor. İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı doğrultusunda, daha sağlıklı yaşam çevreleri oluşturmak için, 1/5000 ölçekli nâzım imar planı çalışmalarına başlayan Büyükşehir’le koordineli olarak 1/1000 ölçekli revizyon imar planı çalışmalarına başlandı. Başkan Muhittin Selvitopu, 30 yıl önce yapılan planların günümüz ihtiyaçlarına cevap verebilir konumda olmadığını belirtti, “Karabağlar’ın tümünü elden geçiriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

4 yılda Karabağlar’ın vizyonu değişti
İzmir’in 3. büyük meydanı

Karabağlar Belediyesi’nin Gündoğdu ve Cumhuriyet meydanlarından sonra İzmir’in 3. büyük meydanına imza atmak için düzenlediği ‘Ulusal Kent Meydanı Kentsel Tasarım Proje Yarışması’ sonuçlandı. Birinciliği Ebru Yılmaz, Uğur Bozkurt, Asiye Asil Yurtsev yardımcıları Nilcan Solak, Aslıhan Çevik, Merve Çelik ve Beyza Beydilli kazandı.

Yarışmaya rekor katılım

Uzundere’de yapılması planlanan ‘Cemevi Sosyokültürel Merkez Ulusal Mimari Proje Yarışması’nda birincilik ödülünü Mimar Sinan Üniversitesi’nden Mustafa Barış Yegena ve Trakya Üniversitesi’nden Özge Özkul’un hazırladığı proje kazandı.

Kız Öğrenci Misafirhanesi

İzmir Büyükşehir ile Karabağlar Belediyesi’nin ortak hizmet protokolü kapsamında yaşama geçireceği Karabağlar Kız Öğrenci Misafirhanesi Projesi tamamlandı. 8 katlı misafirhanede 270 öğrenci konaklayacak.

Haberin Devamı

Modern Kültür Merkezi

Tahsin Yazıcı Mahallesi Kültür Merkezi inşaatı tüm hızıyla sürüyor. 4 katlı merkez, her ihtiyaca yanıt verecek.

Refet Bele Taziye Evi

Refet Bele Mahallesi’ndeki Taziye Evi, bölgedeki önemli bir eksikliği de giderdi. Başkan Selvitopu, Karabağlar Belediyesi olarak vatandaşların her zaman ve her konuda yanlarında olacaklarını vurguladı.

İzgü’nün adı yaşayacak

Belediye, Türk edebiyatının unutulmaz ismi Muzaffer İzgü’nün adını Belediye Ana Hizmet Binası’nda yaptırdığı konferans salonuna verdi.

Yeni pazaryerleri

Karabağlar Belediyesi, Kibar ve Yaşar Kemal mahallelerindeki pazaryeri inşaatlarını sürdürüyor.

Her mahalleye semt merkezi

Kadınların her zaman yanında olan Başkan Muhittin Selvitopu’nun her mahalleye semt merkezi açma hedefi var. Kazım Karabekir Semt Merkezi açıldı; Barış Semt Merkezi’nin inşaatı da bu yıl tamamlanacak.

Kursiyerler başarılı

Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen kurslara katılan kursiyerler, hem meslek öğreniyor hem de yeni hobiler kazanıyor. Mesleki ve teknik olmak üzere dil ve hobi kurslarına ilgi her geçen gün artıyor.

Haberin Devamı

Üniversite protokolü

Belediye, Kavacık, Tırazlı ve Uzundere köylerinin gelişmesi için Dokuz Eylül Üniversitesi’yle protokol kapsamındaki çalışmalarını tamamladı. Uygulama süreci, yakın zamanda başlayacak.

5 yıllık sorun çözülüyor

2013’te riskli alan ilan edilen ve imar uygulaması durdurulan Âşık Veysel, Osman Aksüner ve Aydın Mahallesi’nin bir bölümünü kapsayan alanın sorunlarını çözmek için çalışmalar hızlandırıldı.

KARBEM, çıtayı yükseltiyor

Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (KARBEM), öğrenci sayısını daha da artırdı. KARBEM’de eğitim alan öğrenciler, merkezi sınavlarda başarı çıtasını her geçen gün yükseltiyor.

İlçeye yakışan parklar

Gazeteci Barış Selçuk Parkı, düzenlenerek yeniden hizmete açıldı. Şehitler, Ahmet Çelik ve Musa Batasun parklarında da çalışmalar yapıldı. Yeni parklar için de çalışmalar devam ediyor.

Okullara destek sürüyor

Eğitime her zaman destek olacaklarını belirten Başkan Muhittin Selvitopu, “100’den fazla okulumuz var, hepsine destek olmaya çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Mutlu insanlar, mutlu ilçe

Karabağlar Belediyesi, okullarında başarılı olan ve maddi gücü olmayan çocukların yanı sıra, 58 mahalle ve Aydın Mahallesi Çocuk Evi, KARBEM ve Saadettin Tezcan Özel Eğitim (Engelli) Okulu’ndaki çocukları bisikletle ödüllendirdi. Başkan Selvitopu, “Bütün hedefimiz, Karabağlar’daki insanlarımızın mutlu olmasını sağlamak” dedi.

Sosyal Destek Kartı

Sosyal Destek Kartı’yla şu ana kadar 1100 aileye ulaşıldı.

Esnaf ziyaretlerine devam

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçede yapılan çalışmaları anlatmak için esnaf ve vatandaş ziyaretlerini sürdürüyor. Vatandaşlar, Karabağlar’a hizmetlerinden dolayı Başkan Selvitopu’na teşekkür ediyor.

Kavacık Festivali

Karabağlar Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlediği ‘Kavacık Üzüm Festivali’ her yıl daha da gelişiyor. Belediye, Kavacık üzümünü korumak ve kaliteyi yükseltmek için bir dizi çalışma yaptı. Bunların içinde en önemlisi, ürün için uluslararası coğrafi işaret alma girişimi oldu.

Evde sağlık hizmeti

Belediye, Sağlık İşleri Müdürlüğü, Eskiizmir’de bulunan müdürlüğe başvuran tüm Karabağlar halkının ücretsiz olarak muayene, tedavi, laboratuvar hizmeti ve gerekli görüldüğünde sevklerini yapıyor. Ekipler, randevu sistemiyle, sedyeyle taşıma zorunluluğu bulunan hastalar için de nakil hizmeti veriyor.