Siyaset 4 yılda terör 1 yılda yurt sorunu bitecek

4 yılda terör 1 yılda yurt sorunu bitecek

02.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir yılda öğrenci yurdu sorununu çözmeye 4 yılda da Türkiye’yi terör belasından kurtarmaya söz vererek, “Kurtarmazsam siyaseti bırakırım” dedi.

4 yılda terör 1 yılda yurt  sorunu bitecek

Kılıçdaroğlu, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nda STK temsilcileri ile kentte tarım ve hayvancılığın sorunları ile ilgili toplantı düzenledikten sonra, konferans salonunda partililerle buluştu.

Konuşmasına Adana’da meydana gelen yurt yangını ile başlayan Kılıçdaroğlu, “Anne ve babalar çocuklarını daha iyi bir dünyayı yaşasın diye okula gönderirler. Yurt yoksa herhangi bir yurda gönderirler... O anne babalar güven içinde devletin kuracağı yurda getirip çocuklarını teslim edebilirlerdi. Eğer bir ülkede hükümet varsa, 14 yıldır yurt sorunu neden çözülmez?. Ben CHP Genel Başkanı olarak söz veriyorum. Fazla değil, 1 yılda Türkiye’de yurt sorunun çözeceğiz. Her anne babanın güven içinde oğlunu, kızını teslim edeceği yurt yapacağız ” dedi.

‘Ancak biz düzeltiriz’

Türkiye’nin bir savaşın içinde olduğunu, Suriye’den şehit haberleri geldiğini belirten Kılıçdaroğlu “Kendinize sorun. Komşunuza da sorun. Türkiye’nin Irak’la, Suriye’yle, Libya’yla, Filistin’le, AB ile İran’la, Rusya ile ilişkilerini kim düzeltir, sorun. Hayatında CHP’ye o vermemiş insan bile bilir ki bunları ancak CHP düzeltir. Evet biz düzeltiriz. Anne babalar eline kına yakarak askere gönderdiği çocuğununun şehit olması korkusunu yaşıyor. Ben size söz veriyorum. 4 yıl içinde bu Türkiye’yi terör belasından kurtarmazsam siyaseti bırakırım” diye konuştu.

Haberin Devamı

İl Başkanlığı’na şüpheli kişi

CHP’nin Kızılay’da bulunan Ankara İl Başkanlığı’na önceki gece şüpheli bir kişi girdi. İl Sekreteri Erdoğan Doğan’ın odasına girerek, parti kayıtlarının tutulduğu dosyaları karıştığı tespit edilen şüpheli kamera kayıtlarından tespit edildi. Şüphelinin ne herhangi bir evrak ne de herhangi bir eşya almadığı belirlendi. Geçtiğimiz hafta partisinin Hacılar İlçe Başkanlığı’nın yakıldığına dikkati çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “Amaç, bu tür saldırılarla CHP’yi korkutmak, ürkütmek, sindirmek ise bu beyhude bir amaç” dedi. (MERİÇ TAFOLAR Ankara)