Gündem 40 ‘asker imam’ gözaltına alındı

40 ‘asker imam’ gözaltına alındı

23.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ darbe girişimine ilişkin ‘askeri kuvvetleri yöneten imamları’na yönelik soruşturması kapsamında gözaltına alınanların sayısı 40’a ulaştı.

40 ‘asker imam’  gözaltına alındı

Aralarında sivil ve askerlerin de bulunduğu zanlıların emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. FETÖ’nün ‘askeri kuvvetleri yöneten imamları’ ve örgütle bağlantısı olduğu belirlenen bazı askerlere yönelik 7 Eylül’de operasyon başlatılmış, Ankara merkezli 17 ilde 105 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.
Aydınlı işadamı Nuri E. ve eşi Aslı E. gözaltına alındı, sonra serbest kaldı.
Adana merkezli 4 ilde FETÖ’nün finans kaynaklarına yönelik operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.
Isparta’da ‘ByLock’ kullandığı tespit edilen M.Ç. Trabzon’da, S.Ş. ise İstanbul’da gözaltına alındı. Isparta’ya getirilen ve örgütün sözde “Trabzon Bölge Sorumlusu” olduğu belirtilen M.Ç. ile “İstanbul Koordinatörü” olduğu tespit edilen S.Ş, tutuklandı.
İzmir merkezli operasyonda İzmir merkez ve Ödemiş ilçesi ile Manisa, Antalya ve Nevşehir’de haklarında yakalama kararı bulunan şüphelilere yönelik 51 adrese operasyon düzenledi. Eş zamanlı operasyonda aralarında ‘örgüt imamları’ ile iş adamlarının bulunduğu 25 şüpheli gözaltına alındı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada Gülen’in kitapları, örgütsel dökümanlar, kapatılan Bank Asya’ya ait kartlar ve çek koçanları, 6 mermi, bir şarjör, kuru sıkıdan bozma tabanca, av tüfeği ile bu silaha ait fişekler, Kürtçe İncil bulundu, dijital verilere el konuldu.
Kocaeli’de aralarında TÜBİTAK çalışanlarının da bulunduğu 8 kişiden 7’si tutuklandı.
Elazığ’da Fırat Üniversitesi’nde açığa alınan akademisyenlerden 18’i Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.