40 yaş üstü kadınlarda göğüs büyütme

Çocuk doğumunun vücutlarında bitmek bilmeyen etkileri yanına bir de kapıya dayanan menapoz eklenince 40 yaş üstü çoğu kadın göğüs büyütmede karar kılıyor. Belki de yaşlanmanın etkilerini fark etmeye başladıklarında zamanı geri döndürmek isterler. Orta yaş kadınlarının göğüs büyütme nedenleri daha genç olan kadınlarınkinden farklıdır.

Kadınların göğüs büyütmeden beklentisi nedir?

20-25 yaşıdaki genç kadınlar çoğunlukla yetersiz göğüs gelişmesi nedeniyle estetik cerrahiye başvuruyorlar. Başka bir deyişle vücut gelişimlerini tamamladıklarında göğüs boyutlarından hoşnut kalmayıp daha dolgun, daha şekilli, daha doğal bir görüntü elde etmek için göğüs büyütme istiyorlar.

Haberin Devamı

40’lı yaşlar ve sonrasında ise dile getirilen problemler genellikle yaşla alakalı değişimler oluyor. Yaşlanma, göğüste kendini hacim kaybı ve göğüs dokusunda gevşeme nedeniyle sarkma olarak gösterir.

İlerleyen yaşlarda birçok kadın göğüs implantı için aile kurmayı ve çocuk doğurmayı bekliyorlar. Bunun ana nedeni ise çocuk sahibi olduktan sonra bebeği emzirememe kaygısıdır. Ancak günümüzde göğüs implantının emzirme üzerinde olumsuz etkide bulunduğu nadir görülmektedir. Yetenekli ve tecrübeli bir cerrah tercih ederek önemli bir problemin ortaya çıkmasını önlemek mümkün. Bu nedenle çocuk sahibi olmadan önce implant yaptırmakta sakınca yoktur.

Göğüs büyütmede mamografi çektirme kaygısı

40 ve üstü yaş birçok kadın göğüs implantı yaptırmanın mamografiye engel olacağından endişe ediyorlar. Mamogram ve diğer meme görüntüleme testleri söz konusu olduğunda göğüs implantları oldukça güvenlidir. Bunun nedeni implantların kas dokusu altına konularak meme dokusundan ayrı tutulmasıdır.

İmplant sahibi kadınların görüntüleme işlemi başlamdan önce mamografi teknisyenine durumlarından bahsetmeleri yeterli olacaktır.

Bazen kadınlar mamografi çekilirken hissettikleri hafif sıkıştırmanın implantlarını yırtacağından veya kaydıracağından, bu yüzden revizyon ameliyatına girmek zorunda kalacaklarından korkuyorlar. Ancak implantlar basınca dayanıklı yapıları sayesinde herhangi bir problem olmadan sıkıştırılıp farklı farklı şekillere sokulabilirler.

Haberin Devamı

Ancak nedeni ne olursa olsun 40 yaş ve üstü kadınların neden göğüs büyütmeye karar kıldıklarını anlamak çok da zor değildir. Göğüs implantına daha gerçekçi beklentilerle yaklaşmaya yatkın oldukları gibi “Göğüs implantı vücudumda ne derece değişimler gösterecek?” ya da “Göğüs implantını ne amaçla istedim?” gibi soruların cevabını daha kolay veriyorlar. Eğer siz de 40 yaş üstüyseniz ve meme kaldırma ve büyütme ameliyatı yaptırmak istiyorsanız, hiç tereddüt etmeden plastik cerrahinin mucizelerinden faydalanabilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

Op.Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

instagram takip: guncelozturk

facebook: guncelestetik