Ege 40 yıllık hayal gerçek oldu!

40 yıllık hayal gerçek oldu!

17.08.2017 - 03:13 | Son Güncellenme:

Bornova Belediyesi, Naldökenlilerin sesine kulak verdi ve semt sahasını kısa sürede tamamladı. Bornova’nın ilk milli futbolcusu Bahri Altıntabak’ın adının verildiği sahanın açılışına yoğun ilgi vardı

40 yıllık hayal gerçek oldu

Naldöken’deki Bahri Altıntabak Semt Sahası’nın açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Türkiye Futbol Adamları Derneği İzmir Şube Başkanı Şaban Acarbay, İzmir Amatör Süper Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kadri Yatkın, Bornova Amatör Kulüpler Derneği Başkanı Kamil İnal, Altınordu Kulübü Başkanı Mehmet Seyit Özkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

‘Örnek isim Altıntabak’

Futbola Bornova Gençlik alt yapısında başlayan, profesyonel kariyerinde Altınordu, Göztepe ve Galatasaray formalarını giyen efsane oyuncunun ismi Naldöken Semt Sahası’nda ölümsüzleşti. Naldöken Bahri Altıntabak Semt Sahası’ndaki ilk maç U15 ve U17 yaş gruplarında 33 takımın katılımıyla düzenlenen Bornova Başkanlık Kupası’nın açılış karşılaşması oldu.

Naldöken’deki sahadan yeni Bahri Altıntabaklar yetişeceğini belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da “Bahri Altıntabak bize sadece sporculuğu ile değil eğitime verdiği önem ve mütevazı kişiliği ile de örnek oldu. Açılışını yaptığımız sahada yetişen çocuklar artık Avrupa takımlarında bile oynamayı hayal edebilecek. Hizmet yolunda bize büyük destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Servis istedik, saha yaptı’

Naldöken Mahalle Muhtarı Mustafa Özgen, “Çocuklarımızın başka semtlerdeki sahalara gitmesi için Başkan Olgun Atila’dan servis istedik. O bize saha yaptı. 40 yıllık hayalimiz gerçekleşti. Çok teşekkür ediyoruz” dedi. Spor adına, sosyal hayat adına ve belediyecilik adına tarihi bir gün yaşandığını belirten Türkiye Futbol Adamları Derneği Başkanı Şaban Acarbay da, “Bu eser çocuklarımız ve gençlerimiz için. Sporda başarının anahtarı tesis, eğitim ve malzemedir. Burada hepsi var. Türkiye Futbol Adamları Derneği’nin 18 bin üyesi adına çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.Bornova Amatör Spor Kulüpleri Derneği Başkanı Kamil İnal da bu sahayı Naldöken’e kazandıran Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya teşekkür etti.