Ekonomi 400 bin ‘Türk’ün akıllı saatle imtihanı

400 bin ‘Türk’ün akıllı saatle imtihanı

01.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gear S3’ün iki versiyonunun tanıtımını yapan Samsung Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, “Türkiye’de 51 bin akıllı saat satıldı. Gelecek yıl bu sayı 8 kat artışla 400 bine ulaşacak” dedi

400 bin ‘Türk’ün  akıllı saatle imtihanı

Samsung, akıllı saat serisi Gear’in yeni modellerini Türkiye’ye getirdi. Gear S3, frontier ve classic olmak üzere iki versiyonuyla 2 Aralık’ta raflarda yerini alacak.

Haberin Devamı

Gear S3’ün tanıtım toplantısında konuşan Samsung Electronics Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, akıllı cihazlardaki eko sistemin telefonlar ve bilgisayarlar üzerine kurulu olduğunu belirterek, nesnelerin interneti ile oyunun kurallarının yeniden yazıldığını söyledi.

Her şeyin akıllandığı bu süreçte akıllı saatlerin daha da merkeze yerleşeceğini dile getiren Yeğen, Türkiye’deki akıllı saat pazarıyla ilgili istatistikleri de paylaştı.

Tansu Yeğen, Türkiye’de akıllı saat satışlarının bu yıl 51 bin adete ulaşmasını beklediklerini aktararak, “Giyilebilir cihazlara baktığımızda dünyada 2015 yılında 77 milyon adet olan cihaz sayısı 2016 yılında 122 milyon adede çıkıyor. 15 milyar dolarlık bir pazar büyüklüğüne ulaşılmış durumda. 2017 yılında ise 184 milyon adet ve 21 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşılması bekleniyor” dedi

Haberin Devamı

Sekiz kat artacak

Giyilebilirde adet bazında yüzde 50, ciro bazında yüzde 40 artış olacağını kaydeden Yeğen, “Giyilebilir cihazlar içerisinde akıllı saatlerin yerine baktığımızda ise dünyada 2016 yılında 38 milyon adet satış yapıldığını görüyoruz. Ülkemizde bu oran 51 bin adet. Gelişmiş ülkelerde çok yüksek oranlarda akıllı saat satılıyor ancak bizde bu oran dünya ile kıyaslandığında yüzde 1’in bile çok altında. Bu sürecin tersine döneceğini ve 2017 yılında Türkiye’de 8 kat gibi radikal bir artışla 400 bin adet akıllı saat satışı bekliyoruz. Gear S3 ile bu pazardaki en büyük oyuncu olacağız” diye konuştu.

Tansu Yeğen, Gear S3’ün akıllı saat pazarını şekillendirecek yeni bir ürün olduğunu ve zevkle taşınabilecek gerçek bir saat sunduğunu sözlerine ekledi.

Gear S3’le uyumlu 11 bin uygulama var

400 bin ‘Türk’ün  akıllı saatle imtihanı


Samsung Gear S3, İsviçreli saat tasarımcısı Yvan Arpa tarafından analog saat işçiliğinden ilham alınarak tasarlandı. S3’ün teknik özellikleri şöyle:

- 1.3 inçlik dairesel süper Amoled ekran n Çift çekirdekli 1.0 GHz işlemci n Frontier 62 gram, classic 59 gram ağırlığında n 22 milimetre kayış n 4 GB dahili bellek, 768 MB Ram n 3-4 günlük pil ömrü n Tam renkli daima açık ekran n IP68 suya ve toza dayanıklılık n Kablosuz şarj özelliği n 11 binin üzerinde uygulamayı destekliyor n Kullanıcılar zor durumda SOS mesajı gönderebiliyor. n Fiyatı 1.299 TL olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Bin kişi Note 7’yi hala geri vermedi...

Samsung Electronics Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, bir soru üzerine de Note 7 Değişim Programı’nın 30 Kasım itibarıyla sona erdiğini belirterek, Türkiye’de 1.000 kullanıcının telefonunu geri getirmediğini söyledi. Yeğen, “Değişim programından yararlananların yüzde 90’ı yine Samsung’u tercih etti. Ancak hala Note 7’sini vermeyenler var. Yazlımla Note 7 şarjını yüzde 60 ile sınırlamamıza rağmen 1000 kullanıcı telefonunu kullanmaya devam ediyor” diye konuştu.