İstanbul 41 Günde 3 Altın Madalya

41 Günde 3 Altın Madalya

11.08.2017 - 13:58 | Son Güncellenme:

.

41 Günde 3 Altın Madalya

Şili’nin başkenti Santiago’da yapılan Ümitler Dünya Şampiyonası’nda 55 kilodaki sporcumuz Mihraç Akkuş altın madalya kazandı. Bu ümitler kategorisinde kazandığımız ilk dünya şampiyonluğu olarak Türk Judo tarihine geçti. Ayrıca sporcumuzun yaptığı karşılaşmalarının yüzde 95’ini ippon ile kazanması da ayrı bir özellik olarak dikkat çekti.
30 Haziran’da Litvanya’da yapılan Avrupa Ümitler Şampiyonası’nda yaptığı 5 maçın tamamını ippon ile kazanarak altın madalyaya ulaşan Mihraç Akkuş, EJU (Avrupa Judo Birliği) tarafından turnuvanın sporcusu seçildi. Hiç dinlenmeden kampa alınan ve 25-29 Temmuz tarihleri arasında Macaristan’ın Györ kentinde yapılan EYOF 2017’ta (Avrupa Gençlik Festivali) yine üstün bir başarı göstererek birinci oldu.
Mihraç Akkuş, son olarak 9 Ağustos’ta Şili’de Dünya Şampiyonası’nda yaptığı 5 maçın 4’ünü ippon ile kazanarak Türk bayrağını göndere çektirerek, İstiklal Marşımızı çaldırdı. 17 yaşındaki milli judocumuz, 41 günde 3 ayrı ülkede üç ayrı turnuvada birincilik kürsüsüne çıkarak bir rekora imza attı.
Uluslararası Judo Federasyonu (IJF), resmi sitesinde final maçında Gürcü rakibi Kapanadze’yi 22 saniyede ocha-gari oyunuyla ipponla yenmesini ön plana çıkartarak, “Türk Lokumu Akkuş, üçüncü zaferini kucakladı” başlığıyla başarılı judomuza hak ettiği değeri gösterdi.