Gündem 47 el daha hayata tutundu

47 el daha hayata tutundu

17.02.2018 - 10:50 | Son Güncellenme:

Kaza sonucu ve çeşitli rahatsızlıklardan dolayı elini kaybeden çocuklara ücretsiz ‘’Robot El’’ sunan Robot El Derneği, Merter Sanayici ve İş adamları Derneği (MESİAD)’in katkılarıyla 47 çocuğu daha eline kavuşturdu.

47 el daha hayata tutundu

Robot ele kavuşarak dünyaları değişen çocuklar, yemek yemek, bisiklet sürmek ve bilgisayar kullanmak gibi temel ihtiyaç hareketlerini 3 boyutlu mekanik ellerle sağlarken, yeni ellerini sevdikleri çizgi film karakterleri veya tuttukları takımların motifleriyle süsleyebiliyorlar.

Haberin Devamı

Doğuştan veya sonradan yaşanan çeşitli rahatsızlıklardan ve kaza sonuçlarında el uzvunu kaybeden çocuklara ücretsiz bir şekilde, tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği mekanik ‘’robot el’’ temin eden Robot El Derneği, topladığı yardımlarla çocukların yüzünü güldürüyor. Ellerini kullanamayan çocuklar için sürekli çağrılar yapan Robot El Derneği’nin çağrısına kulak veren Merter Sanayici ve İşadamları Derneği(MESİAD) , ‘’Türkiye’nin Yardım Eli’’ adı altındaki projeye katkı sağladı.

"ÇOCUKLARA ÜCRETSİ OLARAK YAPIYORUZ"

MESİAD üyeleri tarafından Kağıthane'deki atölyesi ziyaret edilen Robot El Derneği Başkanı Zeynep Karagöz, 'Türkiye'nin Yardım Eli' sloganıyla 2014 yılında başlattıkları projeye kapsamında ihtiyacı olanlara 3 boyutlu yazıcılarda üretilen robot el temin ettiklerini belirterek "Çocuklar çok hızlı büyüyor, protez de çok pahalı ve zahmetli bir şey. Bazı çocuklar parmakları tam gelişmemiş olarak doğuyorlar ve bunun nedeni belli değil. Büyüyene kadar da protez takılmıyor. Türkiye'de tahminen 60 bin kişi böyle. Protez takılmayan çocukların kol kaslarında erime başlıyor. Sağ beyin sol beyin gelişim bozuklukları görülüyor. Çocuklara ücretsiz olarak bu elleri yapıyoruz. Mekanik robot eller özellikle çocukların yemek yemek, bisiklet sürmek ve bilgisayar kullanmak gibi temel ihtiyaçlarını karşıladığı bir aparat. Hem de bu eller çocuklarımızın istediği çizgi film veya tuttukları takımların motifleriyle de süslenebiliyor. Derneğimizin Türkiye’de 2 bine yakın gönüllüsü var, herkes bu projeye destek için başvuru yapabilir. MESİAD üyeleri de yaptıkları yardımlarla 47 çocuğumuzu daha eline kavuşturdu. Minnetarız, kendilerine teşekkür ediyoruz.’’ dedi.

Haberin Devamı

"PROJEYİ DUYUNCA 1 SAATTE YARDIM TOPLADIK"

MESİAD Başkanı Yusuf Gecü, ise böyle bir projeyi duyar duymaz harekete geçtiklerini ve 1 saatte gerekli bağışları topladıklarını ifade ederek ‘’Amacına ulaşan bir proje. Düşünebiliyor musunuz bir çocuk bizim desteğimizle hiç eli yokken bir bardağı tutabiliyor, bir insanın elini sıkabiliyor. Bu bizi çok sevindirdi. Özellikle çocukları sevindirmek bizi çok mutlu etti. Bu tür destekleri iş adamlarının desteklemesi lazım daha da yaygınlaşması lazım bu durumların. Ülkemizde bunun gibi binlerce vaka var. Gönüllülük esasıyla maddi gücü olmasa bile bağışçılarla beraber dernek vasıtasıyla insanlar eksik olan uzuvlarına bir şekilde bir nebze olsun belli bir süre kavuşuyorlar. İnsanların mutlu olması çok hoş bir durum." dedi.

Haberin Devamı