Gündem 5.5 ayda 618 PKK’lı kaçıp teslim oldu

5.5 ayda 618 PKK’lı kaçıp teslim oldu

23.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Güvenlik güçlerinin PKK’ya yönelik operasyonları kapsamında Türk jetleri, Irak’ın kuzeyinde başta Kandil, Haftanin, Metina, Avaşin ve Zap olmak üzere PKK’nın kamplarına çok sayıda hava operasyonu düzenledi.

5.5 ayda 618 PKK’lı kaçıp teslim oldu

TSK’nın gerek Irak’ın kuzeyindeki hedeflere, gerekse yurt içindeki bazı bölgelere yaptığı hava operasyonlarında çok sayıda militan etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

PKK militanlarına ait barınak, mevzi ve mühimmatların da yok edildiği operasyonların ardından örgütün hareket alanı kısıtlandı. Bunun üzerine örgütten kopmalar arttı. Polis ve jandarmanın öz yönetim ilan edilen illerde yaptığı operasyonların da örgütten kopmaları artırdığı ileri sürüldü. 7 Haziran’dan bu yana, 618 PKK militanı, örgütten kaçıp güvenlik güçlerine teslim oldu. Bu militanların önemli bir bölümünün örgütün Irak’ın kuzeyindeki kamplardan kaçtığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birliklerine teslim olduğu öğrenildi. Güvenlik kaynakları, son operasyonlarla militanların gruplar halinde örgütten kaçıp güvenlik güçlerine teslim olduğunu bildirdi. Güvenlik güçlerine teslim olanlar dışında çok sayıda militanın da örgütten kaçıp ailesinin yanına veya başka şehirlere sığındığı belirtildi.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bölücü terör örgütünce kullanılan mağara, barınak ve sığınakların hava harekatı sonucu imha edildiğini bildirdi. Şırnak’ta da 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı Akdizgin Karakolu’nda görevli askerler gece görüş kameralarıyla, ilçeye bağlı Damlarca köyü kırsalında bir grup teröristin dolaştığını tespit etti. “Dur” ihtarına uymayan teröristlerin olduğu bölgeye karakolda konuşlu tanklardan atış yapıldı. Güvenlik güçleri, dün sabah gerçekleştirdikleri arama tarama faaliyetinde 2 teröristin cesedini buldu.

Cenazede olay çıktı

Hakkkari’nin Yüksekova ilçesinde 3 gün önce ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürerken, hendek kapatmaya giden polisler ile mahalle aralarında terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’liler arasında çıkan çatışmalarda M. Reşit Arıcı (17) ile Naim Noyan (29) öldü. Cenazelerin Yüksekova’ya getirilmesi sırasında toplanan bir grup tazyikli su ve gazlı müdahaleyle dağıtıldı. Olaylar devam ederken cenazeler başka bir yoldan Orman Mahallesi’ndeki mezarlığa götürülerek toprağa verildi. HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, “öz yönetim” ilanında ısrarlı olduklarını söyledi.