Ekonomi 5.5 TL’den borsada 45 gün sürprizi var

5.5 TL’den borsada 45 gün sürprizi var

15.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gelecek hafta düzenlenecek gong töreniyle borsada işlem görmeye başlayacak Peker GYO, yurtiçi ve yurtdışında hedef büyüttü.

5.5 TL’den borsada 45 gün sürprizi var

Peker GYO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, “Geliştirdiğimiz arazilerde müşterinin ve bölge insanının beklentilerini, önceliklerini analiz ediyoruz. Mesela, Londra’da geliştirdiğimiz bir projede, insanların güneş ışığına maksimum derecede nasıl erişebileceğini bile hesapladık. Halka arzla birlikte ise yeni bir dönem başlıyor. Yatırımcılarımızdan alacağımız güçle, Türkiye ve Avrupa’daki tecrübemizi dünyanın farklı bölgelerine taşıyacağız” dedi.

21 Şubat’ta geliyor

Haberin Devamı

Halka arz çalışmaları kapsamında 15-16 Şubat tarihlerinde talep toplanacağını kaydeden Peker, şunları söyledi:

“Bugüne kadar Anthill Residence, Ataköy Nef 22, Sultan Makamı Çengelköy ve Bomonti Business Center gibi çok sayıda projeyi hayata geçirdik. Arsa temini ve proje geliştirme konusunda faaliyet gösteriyoruz. Bu konularda ihtisaslaştık. Normal arazi geliştiricilerden farklı olarak; tapuları müteahhitlik şirketine teslim etmiyoruz. Ünite satışlarından gelen parayı da bankada ayrı bir inşaat hesabında tutuyor, müteahhit firmaya da her ay sonunda hak edişi oranında ödeme yapıyoruz. Bu sayede projedeki olası gecikmelerin ya da teslim konusunda yaşanabilecek sorunların önüne geçiyoruz. Müteahhit firmanın bir zorluk yaşaması durumunda, tüketicilerin parası bankadaki hesapta korunduğu için yola başka firmayla devam edebiliyoruz.”

Haberin Devamı

Peker GYO’nun halka arz fiyatı 5.50 TL olarak belirlendi. Arz edilecek payların 9 milyon 600 bin liralık nominal tutarı, şirketin mevcut sermayesinin yüzde 32’sini oluşturuyor. 5.50 TL fiyattan satışa çıkan hisseleri 45 gün içerisinde 5.61’den almayı taahhüt eden Peker GYO, en az 1 yıl süre boyunca bedelli sermaye artırımı yapmayacak. Hisselerin 21 Şubat’ta BİST’de işlem görmesi bekleniyor.