Gündem 5 ay boyunca camiyi terk etmemiş

5 ay boyunca camiyi terk etmemiş

24.01.2016 - 09:47 | Son Güncellenme:

Sokağa çıkma yasağı uygulanan bir ilçede yaşayan imam A.A, "Memleket ezansız kalmasın" diyerek camisini eve çevirdi ve 5 ay boyunca camiyi terk etmedi.

5 ay boyunca camiyi terk etmemiş

İlk ataması doğudaki bir ilçeye yapılan imam A.A, 28 yıl boyunca görev yerinden ayrılmadı. Son dönemde yaşanan terör eylemleri nedeniyle ailesini memleketine gönderen İmam A, sokağa çıkma yasağı uygulandığı dönemde ise evini görev yaptığı camiye taşıdı.

Haberin Devamı

İmam A'nın bu hassasiyetini öğrenen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, kendisini arayarak yaptığı vefakar çalışmalar için teşekkür etti.

AA muhabirine yaptığı açıklamada imam A, "Evimi camiye taşıdım. Cemaat ezansız kalmasın diye camide yattım kalktım. Camide imam odası vardı. Orayı ev olarak kullandım. Merkezi sistem benim camimdeydi. Ailemi bu süreçten önce memleketime göndermiştim. Camide tek başına kalıyordum. Hiçbir şey yok gibi davrandık. Elhamdülillah, memleket ezansız kalmadı" diye konuştu.

A.A, cemaatin kendisine çok dua ettiğini ve yüzlerce tebrik telefonu aldığını söyleyen imam A, vatandaşların kendisine "Bu silah sesleri altında sen ezan okuyordun, biz onunla biraz teselli oluyorduk" dediğini anlattı. Sokağa çıkma yasağının son bulduğu ilçede vatandaşların hala gördükleri yerlerde kendisine "Allah razı olsun" diyerek teşekkür ettiğini ifade eden imam A, "Merkezi ezan sistemi halen bütün köylerde faal. İnsanlar namaz vaktini kaçırmasın dedik. Camimizden, sokağa çıkma yasağıyla ilgili resmi duyuruları da, valiliğin, kaymakamlığın duyurularını da yaptık" dedi.

Haberin Devamı

Terör örgütü PKK'nın ilçedeki cenazeleri şova dönüştürmek istediğini, 20-30 cenazenin olduğu törenlerle örgüt propagandası yapılmak istendiğini anlatan imam A.A, buna fırsat vermediğini söyledi. İmam A, Adli Tıp Kurumunun yönetmeliğinde yapılan değişiklik sonrasında, ilçe kaymakamının talebi üzerine cenazelerin kaldırıldığını söyledi.

A.A. "Okunan ezanlara bile tahammülü yok bu insanların. Benim camimde ezanlar okunuyor diye, sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlanmasının üçüncü akşamı, saat 22.00'de caminin avlusunda büyük bir patlama oldu. Camlar kırıldı. Yaptığım araştırmada, camiye ses bombası atıldığını tespit ettim. Bunlar, daha bu sürecin başında yaşandı. Camide cemaat yoktu. Anladım ki bu ezanların okunmasından birileri rahatsız. O mahallede de zaten gençlik yapılanması vardı" diye konuştu.

28 yıllık Diyanet personeli olan imam A, içinde bulunduğu zor şartlar altında sosyal yardımlarla da yakından ilgileniyor. İmam A, başkanlığını yaptığı bir dernek marifetiyle, hayırsever vatandaşların da yardımıyla, yetimhanelerde büyümüş 350 üniversite öğrencisine burs veriyor.

Yazarlar