Kastamonu 5 Bin Yıllık Hacamat-Sülük Tedavisi Kastamonu'da Hayat Buluyor

5 Bin Yıllık Hacamat-Sülük Tedavisi Kastamonu'da Hayat Buluyor

01.01.2018 - 16:00 | Son Güncellenme:

.

5 Bin Yıllık Hacamat-Sülük Tedavisi Kastamonuda Hayat Buluyor

5 bin yıllık hacamat-sülük tedavisi Kastamonu’da hayat buluyor. Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi Radyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Seçil Sakarya Binici, Özel Kastamonu Anadolu Hastanelerinde hacamat-sülük tedavisine başladıklarını belirterek, bin yıldır uygulanan bu tedavinin Kastamonu’da hayat bulmasından dolayı memnuniyet duyduklarını kaydetti.
Hacamat’ın 5 bin yıllık bir tedavi yöntemi olduğunu söyleyen Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi Radyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Seçil Sakarya Binici, “Kısaca deri altında birikmiş vücutta hastalıklara neden olan toksik kanın vakumlanarak dışarı alınmasıdır. Deri altındaki birikmiş olan kan, kan özelliğini yitirmiş koyu renkli pelte, jöle kıvamında olup bağışıklık sistemini olumsuz yönde etkileyerek birçok hastalığa kapı aralamaktadır. Hacamat ağrısız, yatak istirahatı gerektirmeyen iş gücü kaybı olmadan uygulanan bir tedavi metodudur” dedi.
Sülük tedavisi hakkında da bilgiler veren Uzman Dr. Binici, “Tıbbi sülükler sanıldığı gibi kirli kanı emerek tedavi yapmazlar. Tedavi edici özellik kanın alınmasında değil emilirken vücuda verilen salgılardadır. İngilizler sülüklere ‘canlı eczane’ adını takmışlardır. Hasta mutlaka bir uzman doktor gözetimi altında bu tedaviyi olmalıdır” diye konuştu.
Hacamat tedavisinin hangi durumlarda yapıldığına açıklık getiren Uzm. Dr. Binici, “Detoks amacı ile bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için sırt, kulunç, boyun ve bel ağrılarında, kronik yorgunluk, hipertansiyon, karaciğeryağlanması, fibromiyalji, halsizlik, ankilozan, spondilit, egzama, migren, nöropsikiyatrik hastalıkların tedavisinde yapılmaktadır” şeklinde konuştu.
Uzm. Dr. Binici, sülük tedavisinin ise detoks, diz ağrıları, kireçlenmeleri, vertigo, migren, kulak çınlamaları, varis, huzursuz bacak sendromu, egzama, sedef, akne, tromboz, flebit, göz ve kulak hastalıklarında yapılabileceğini belirtti.
Hacamat ve sülük tedavisinin kimlere uygulanamayacağı konusunda da bilgiler veren Uzm. Dr. Binici, şöyle konuştu: “70 yaş üzeri düşkün hastalar, hamileler, emzirme döneminde olanlar, ağır anemisi olanlar (Hb<9,5 mg), organ nakli yapılanlar, kalp pili takılanlar, hemofili hastalığı olanlar, sepsis, HIV hastaları ile kan sulandırıcı kullananlar doktor kontrolünde 2 gün ara vermelidir”
Hacamat tedavisinin başarılı olabilmesi için mevsiminde tedavisinin uygulanması gerektiğine işaret eden Uzm. Dr. Binci, “Hacamat, sağlığı korumak veya detoks yada sünnet amaçlı yaptırılacaksa hacamat tedavisinden maksimum fayda sağlanması açısından tavsiye edilen mevsim, ay ve günlerde yapılması tavsiye edilir. Sünnet amaçlı hacamat ilkbahar ve sonbaharda hicri ayın 5-25. günleri arasında özellikle 17, 19. ve 21. günlerinde önerilir. Ancak tedavi amaçlı hacamat yani bir şikayetinizden dolayı tedavi için yaptırmak istiyorsanız en kısa zamanda yapılmalıdır. Bu durumda sadece hafta günlerine dikkat edilmelidir. (Pazartesi, Salı ve Perşembe)” dedi.
Hacamat tedavisinin ardından dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında da açıklamalarda bulunan Uzm. Dr. Binici, “Hacamat olan kişi ne çok aç nede çok tok olmalıdır. 2-3 saat öncesinde hayvansal gıda içermeyen hafif şeyler yenilmesi tansiyon düşmemesi için tavsiye olunur. Kan sulandırıcı ilaç kullanılıyorsa (Coumadin dışında ) ilacınızı hacamat yaptırılan günde hacamattan 4-5 saat sonrasında alınması gerekmektedir. Coumadin kullanan kişiler ise doktora danışılarak alınabilir. Hacamat tedavisinden 1 gün önce ve 1 gün sonra hayvansal gıdaların alınmaması, cimadan 1 gün önce ve 1 gün sonra uzak durmak, sigara kullananlar hacamattan en az 1 saat önce ve 1 saat sonra sigara kullanmamalıdır. Hacamat sonrası 3-4 saat uyunmamalıdır. Hacamat sonrası 2-3 saat bir şey yenilmemeli, bal şerbeti içilebilir. 6-12 saat sonra ılık duş alabilirsiniz. Duş sonrası yara izi olan bölgeye kantaron yağı veya zeytinyağı sürün. Tavsiye niteliğinde olan hususlara riayet edilmemesi hacamat tedavisine engel teşkil etmez ancak maksimum fayda sağlanması için dikkat edilmesinde fayda vardır” diye konuştu.
Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2005 yılında mezun olan Uzm. Dr. Seçil Sakarya Binici, “Ardından 2011 yılında Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Radyoloji ihtisasını kazandı.2011 yılında radyoloji uzmanı olarak çalışmaya başladı. Uzun süredir tamamlayıcı tıp ile de ilgilenmeye başladı. Öncelikle çeşitli geleneksel uygulama kurslarından sertifika aldı. Sonrasında Sağlık bakanlığı Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde kupa eğitimi hacamat ve sülük uygulaması eğitimlerini ve sertifikalarını aldı” ifadelerini kullandı.
Uzm. Dr. Seçil Sakarya Binici, Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi Radyoloji Uzmanı olarak ve hacamat-sülük tedavisinde hasta kabulüne başladı.