Gündem 5 büyüklüğünde deprem paniği

5 büyüklüğünde deprem paniği

24.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Muğla’nın Ula ilçesinde önceki gece saat 23.22’de 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

5 büyüklüğünde deprem paniği

Sonra dün saat 13.00’e kadar bölgede en küçüğü 1.2, en büyüğü ise 3.8 olan 38 artçı sarsıntı gerçekleşti. Depremden en çok kırsal kesimdeki 25 haneli Arıcılar Mahallesi etkilendi. Dağdan yola yuvarlanan kaya parçaları ve sökülen çam ağaçları mahalleye ulaşımı kapattı. Evlerde çatlaklar meydana gelirken, bir evin bacası çöktü, elektrik 2 saat süreyle kesildi. Ölen ya da yaralanan olmazken, mahalle sakinleri dışarıda sabahladı. Görevliler yolları açıp, enerji hatlarını onarırken, muhtar Salim Uysal, “İlk defa böyle şiddetli bir deprem hissettik. Evlerimize girmeye korkuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Ula’da meydana gelen depremin, temmuz ayında Ege Denizi’nde gerçekleşen 6.6 büyüklüğündeki depremin tetiklemesiyle oluştuğunu açıkladı.

Birbirini tetikliyorlarSözbilir, “Ula’daki depremi 30 km uzunluğundaki Muğla fayı üretti. Muğla fayı, Gökova fay zonu ve Milas fayı arasında ilişki var. Bu üç fay birbiriyle bağlantılı. Birinde bir deprem olduğunda enerji diğer faya aktarılabilir. Bu nedenle bölgede fayların birbirini tetikleme olasılığı yüksek. Özellikle Muğla, Milas ve Ören’den geçen fayların, imar haritalarına işlenmesi gerekiyor” dedi.