Gündem 5’i pilot, 100 askere FETÖ’den gözaltı

5’i pilot, 100 askere FETÖ’den gözaltı

22.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ operasyonları hız kesmiyor. Hava Kuvvetleri’nde, aralarında 5 pilotun da bulunduğu 100 asker ile diğer kentlerde düzenlenen operasyonlarda da 80 şüpheli FETÖ’den gözaltına alındı

5’i pilot, 100 askere FETÖ’den gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli muvazzaf 110 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Aralarında pilotların da bulunduğu şüphelilerden 100’ü gözaltına alındı.

Haberin Devamı

FETÖ’ye yönelik diğer savcılıkların talimatlarıyla yapılan operasyonlarda da yaklaşık 80 kişi gözaltına alındı.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamaya göre, örgütün mahrem imamlarıyla sabit telefonlardan periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri tespit edilen Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli üç albay, iki yarbay, altı binbaşı, üç yüzbaşı, 18 üsteğmen, bir teğmen ve 77 astsubay hakkında gözaltı kararı verildi.

16 ilde operasyon

Şüphelilerden beşinin pilot olduğu belirtildi. Karar doğrultusunda harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, tamamı muvazzaf şüphelilerin yakalanması için Ankara merkezli 16 ilde operasyon başlattı.

Adana’da altı adrese operasyon yapılırken dört astsubay Seyhan ve Çukurova ilçelerindeki evlerinde gözaltına alındı. Bİr tabip üsteğmen ve bir astsubay, İncirlik Üssü nizamiyesi girişinde yakalandı. Gözaltına alınan kişilerin çocuklarını örgütün okullarına göndermediği, içki içtikleri ve Bylock programını yüklemediği, kendi aralarındaki görüşmeleri büfe ve ankesörlü telefonlardan yaptıkları iddia edildi. Operasyon kapsamında şu ana kadar 100 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Haberin Devamı

Türkiye genelindeki diğer FETÖ operasyonları ise şöyle:

- İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, ByLock kullandıkları, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan FETÖ’nün eğitim kurumları ve sivil toplum yapılanmasında yer aldıkları tespit edilenlere yönelik yakalama, arama ve el koyma kararı çıkarıldı. İzmir merkez olmak üzere Bursa, Şırnak, Batman, Denizli, Antalya ve İstanbul’da başlattığı eş zamanlı operasyonda 14 zanlı gözaltına alındı.

- Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında görevde olan bir binbaşı ve yedi astsubayın da aralarında olduğu 24 kişi için gözaltı kararı çıkarıldı. Şüphelilerin yakalanması için çeşitli kentlerde operasyon başlatıldı.

- Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 11 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Adıyaman merkezli olmak üzere İstanbul, Gaziantep, Samsun, Burdur ve Tokat’ta belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 4 doktor öğretim üyesi, 4 doktor ile öğretim görevlisi, eczacı ve memur gözaltına alındı.

Haberin Devamı

- Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “ByLock” kullandığı ve örgütsel faaliyetlerde bulunduğu belirlenen yedi şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Zonguldak, İstanbul, Antalya, Osmaniye ve Ankara’da beş şüpheli gözaltına alındı.

10 kişi gözaltında

- Elazığ’da, haklarında gözaltı kararı bulunan ancak firari durumdaki zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. “Gaybubet” evlerine düzenlenen operasyonlarda 10 zanlı gözaltına alındı.

- Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Karabük, İstanbul, Bursa, Eskişehir, Hatay, Kahramanmaraş ve Diyarbakır’da operasyon düzenlendi. Operasyonda 5’i muvazzaf asker, 8 kişi gözaltına alındı.