Gündem 5 ilde 44 kişi tutuklandı

5 ilde 44 kişi tutuklandı

13.10.2016 - 11:20 | Son Güncellenme:

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 44 kişi tutuklandı.

5 ilde 44 kişi tutuklandı

Antalya, Adana, İzmir ve Kayseri’de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 141 kişiden 44'ü tutuklandı.

Haberin Devamı

ANTALYA’DA 9 KİŞİ TUTUKLANDI

Antalya Kumluca Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında gözaltına alınan, aralarında Kumluca Genç İşadamları Derneği yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu 19 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 4'ü savcılıktaki sorgularının ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkarılan 15 zanlıdan 9'u tutuklandı, 6 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bir hafta önce gözaltına alınan 19 öğretmen ile çeşitli meslek gruplarından 16 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, daha sonra adliyeye sevk edildi. Zanlılardan Numan D, Veli Y, Süleyman A, Ülkü A, Lokman C, Koray İ, Burhan K, Nuhan E. ve Şahin Sedat E. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 26 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

KAYSERİ’DE 64 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma çerçevesinde çeşitli meslek gruplarından FETÖ/PDY içerisinde faaliyette bulundukları ve örgütün kriptolu iletişim programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla adliyeye gönderilen 64 kişi, savcılık işlemlerinin ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.üphelilerden Sıddık İ, Alparslan K, Turan B, Mithat E, Mehmet U, Salim G, Mustafa D. ve Habib S. tutuklandı, diğerleri adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

zmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında farklı tarihlerdeki operasyonlarda gözaltına alınan 8 polisin, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki işlemleri tamamlandı. Zanlılardan biri savcılık tarafından alınan ifadesinin ardından salıverildi, nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen 7 kişiden 6'sı "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklandı. Diğer şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

15 ÖĞRETMENİN 12'Sİ TUTUKLANDI

Haberin Devamı

Kırıkkale'de Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PYD) yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 kişiden 12'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün okullarında ve yurtlarında öğretmenlik yaptıkları iddia edilen şüphelileri yakalamak için operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 7'si kadın 15 öğretmen gözaltına alındı. Emniyetteki ifadelerinden sonra adliyeye sevk edilen 15 zanlıdan 12'si mahkemece tutuklandı, 1 kişiye adli kontrol kararı verildi, 2 kişi ise serbest kaldı.