Ekonomi 5 milyon Alman turist gelecek

5 milyon Alman turist gelecek

20.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, geçen yıla göre Almanya’dan gelen turist sayısında artış olduğuna dikkat çekerek bu yıl 5 milyon Alman turiste ulaşılacağını söyledi.

5 milyon Alman turist gelecek

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya ve yönetim kurulu üyelerini kabul eden Kurtulmuş, bu sene Rusya’dan Türkiye’ye gelecek ziyaretçi sayısının 6 milyonu geçeceğini tahmin ettiklerini belirterek, “Gelişmeler böyle devam ederse bu yıl en az 38 milyon turist hedefimiz var” dedi.

Haberin Devamı

Kurtulmuş, Türkiye turizminin 2017’de hızlı şekilde dönüş yaptığını ifade ederek, “Geçtiğimiz yıl, 32 milyon 400 bin yabancı turisti ağırladık, 26.5 milyar dolar da turizm geliri elde etmiş olduk. Bu bizim için önemli bir başarıdır, çok kuvvetli bir geri dönüştür. Turizm sektörümüzün ciddi şekilde krizlere dayanıklı olduğunu ortaya koyan bir sonuçtur. Bundan sonraki yıl, bu yıl da çok daha iyi olacak” diye konuştu.

Uzakdoğu atağı başlıyor

Turizmde Çin, Endonezya, Güney Kore, Hindistan, Japonya ve Malezya pazarına açılma zorunluluğu olduğunu da vurgulayan
Kurtulmuş, bu ülkelere tanıtım için her imkânın kullanılacağı değerlendirmesini de yaptı. 2018 yılının Çin’de “Türkiye yılı” ilan edildiğini hatırlatan Kurtulmuş, gelecek yılın da Japonya’da “Türkiye Yılı” olması temennisinde bulundu.