Gündem 5 milyonluk vurgun

5 milyonluk vurgun

13.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başkentte 5 milyonluk vurgun yapan otomobil dolandırıcılığı çetesine düzenlenen baskında 16 şüpheli gözaltına alındı.

5 milyonluk vurgun

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, kendilerini iş adamı olarak tanıtıp, lüks semtlerde emlak-oto kiralama adıyla iş yerleri açarak mağdurlarının gözünü boyayan otomobil dolandırıcılığı çetesine operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında çete lideri Kenan Y.’nin de bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alınırken, çetenin izlediği üç yöntemle dolandırıcılık yaptığı tespit edildi.

Haberin Devamı

Yemekle göz boyadılar

Çete üyelerinin ilk yöntem olarak, otomobillere değerinden yüksek fiyat verdikleri, araç sahiplerini lüks kafelerde yemeğe çıkararak iyi bir izlenim bırakmaya çalıştıkları öğrenildi. Mağdurlarda güven sağlamak için paranın bir kısmını nakit veren çetenin, geri kalanı senetle ödemeyi vaat ettikleri, ancak sonra üzerlerine geçirdikleri araçları alarak ortadan kayboldukları belirtildi. İkinci yöntem olarak ise otomobil alım-satımıyla ilgili noter işlemleri sırasında mağdurların hesabına yaptıkları EFT’yi el çabukluğuyla iptal eden şüphelilerin, üzerlerine aldıkları araçları sonra piyasa fiyatının altında sattıkları belirlendi.

‘Madrabaz Çetesi’

3’üncü dolandırıcılık yöntemlerinde, mağdurları araçlarını satın alma bahanesiyle oyalayan çetenin, vekâlet aldıktan sonra sahipleriyle iletişimi kesip araçları sattıkları anlaşıldı. ‘Madrabaz Çetesi’ denilen grubun otomobil dolandırıcılığı ile 5 milyon liralık vurgun yaptığı ve 24 olaya karıştıkları bildirildi. Şüphelilerden 9’u tutuklanırken, 3’ü denetimli serbestlik hükümlerince, 4’ü ise tutuksuz yargılanmak üzere bırakıldı.