5 Saatlik Uyku Cinsel Hayatı 15 Yıl Yaşlandırıyor

Mutlu bir cinsel yaşamın en temel gereksinimlerinden biri yeterli düzeyde uyumaktır. ABD Ulusal Uyku Vakfı, 18 ila 64 yaş arasında en az 6 saat, en fazla ise 11 saat olması gerektiğini belirtiyor. Tavsiye edilen uyku süresi ise 7-9 saat.

6 saatten daha az, örneğin 5 saat ve altında uyuyan erkeklerin vücudundaki olumsuz değişimler cinsel yaşamın kalitesini önemli oranda düşürüyor. Erkeklerin performansındaki düşüşten dolaylı olarak kadınlar da etkileniyor.

Uyku süresi ve erkeklerin testosteron seviyelerindeki düşüşle ilgili Amerikan Tıp Derneği Dergisi’nde Chicago Üniversitesi tarafından yayınlanan bir araştırma, olayın boyutlarının ciddi olduğunu göstermektedir.

Haberin Devamı

Gençlerde Hormon Seviyesi, 35-40’lı Yaşlardaki Gibi

Genç erkeklerin bir hafta boyunca günde 5 saat uyumasının testosteron düzeyini yüzde 10 ila 15 seviyesinde düşürdüğü ortaya konuldu. Kemik yoğunluğu, kas oluşumu, vücut gelişimi, penis büyümesi gibi önemli erkeksi oluşumlarda çok önemli role sahip testosteron düzeyi, erkeklerde yaşlandıkça yüzde 1 ila 2 seviyesinde azalıyor. Geçen her yıldaki hormon azalmasıyla araştırma sonucu birlikte ele alındığında, en az bir hafta boyunca günde 5 saat uyuyan 25 yaşındaki bir erkeğin testosteron seviyesi, 35-40 yaşlarındaki bir erkeğinki ile eşit seviyeye gelmektedir. Dolayısıyla konsantrasyonda zayıflık, yorgunluk, canlılığını kaybetmiş ruh hali, cinsel isteksizlik eşzamanlı olarak ortaya çıkacaktır. Bu durum cinsel yaşamı olumsuz etkilemekte, kadınların cinsel beklenti ve mutluluğuna da gölge düşürmektedir.

Testosteron, erkeklik organını büyüten başlıca hormondur. Az uyuyan erkeklerde yaşın ilerlemesiyle birlikte testosteron hormonu azaldıkça, penis boyu da bundan olumsuz etkilenmektedir. Azalan testosteronla penis boyu ve kalınlığının zamanla törpülenmesinin, azalan cinsel istekle birleşmesi, erkekleri ciddi özgüven kaybıyla baş başa bırakabilmektedir. Çünkü penis boyunun uzunluğu ve kalınlığı erkeklik egosunun en güçlü tamamlayıcılarındandır. 5 saatten az uyuyan erkeklerde ortaya çıkan bu belirtiler, cinsel yaşamda mutsuzluğa ve eşleriyle olan ilişkilerde sorunlara davetiye çıkarmaktadır.

Haberin Devamı

Penisin Vücuda Gömülü Bölümü Ameliyatla Ortaya Çıkarılıyor

Erkeklik hormonu olarak da bilinen testosteron eksikliğinin yol açtığı penis küçülmesini tersine çevirmek için cerrahi tedavi olarak penis büyütme ameliyatı yapılmaktadır. Bu cerrahi operasyonda penisin kök kısmında deri altına gömülü yüzde 30-35’lik kısmından yararlanılır. Bütün erkeklerde anatomik olarak penisin bir kısmı alt karın bölgesindeki derinin altındadır. Ameliyatın amacı, bu kısmı açığa çıkarıp serbest bırakarak, görünürdeki uzunluğu arttırmaktır. Ameliyat sonunda penis en az yüzde 20 oranında uzatılır. Uzama, gömülü kısmı pelvik bölgesine bağlayan asıcı bağların kesilmesiyle olur. Ameliyat bir kereye mahsustur. İkinci kez penis uzatma ameliyatı yapılması sözkonusu değildir. Penis kalınlaştırma ise özellikle karın ve belden alınacak, erimeye dirençli yağ hücrelerinin özel bir işlem sonrası penis çevresine nakledilmesiyle gerçekleştirilmektedir. Bu operasyon belirli aralıklarla yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

Sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle,

Sağlık ve sevgiyle kalın…

www.tayfunturkaslan.com

Instagram://drtayfunturkaslan

Facebook://DrTturkaslan