Gündem 5 şehidin kanı yerde kalmadı

5 şehidin kanı yerde kalmadı

20.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şemdinli ve Nusaybin’de önceki gün şehit düşen 5 asker dün son yolculuklarını uğurlandı. Genelkurmay, Şemdinli saldırısını gerçekleştiren 5 teröristi etkisiz hale getirdiğini belirterek, “Kanları yerde kalmadı” açıklaması yaptı

5 şehidin kanı yerde kalmadı

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Gökhan Dündar, Uzman Çavuş Veli Demiryürek, Sözleşmeli Piyade Er Recep Alpmala, Sözleşmeli Piyade Er Bestami Güler ile Mardin’in Nusaybin ilçesinde şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Anıl Gül son yolculuklarına uğurlandı.

Haberin Devamı

Şemdinli’de, 4 şehit için ilk tören Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı’nda düzenlendi. Şehit askerler, törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Törende şehit Bestami Güler’in babası Osman Güler’i Vali Taşyapan teskin etti.

Şehit babası, oğluna, “Ciğerim kalk bak baban geldi, kuzum bir tanem” diye seslendi. Baba Güler, oğlunun naaşının konulduğu uçağa binerken, “Bir oğlum daha var. Bu vatana onuda feda ederim. Haklarınızı helal edin” dedi.

‘Koymayın yavrumu oraya’

Şehit Veli Demiryürek’in naaşı memleketi Osmaniye’ye getirildi. Cenaze töreninde ayakta durmakta zorlanan baba Besat, ağabey Tümay ile kardeşi Soner Raci Demiryürek’i yakınları ve askerler sakinleştirmeye çalıştı. Anne Adalet Demiryürek’in ise rahatsızlanmasından dolayı hastanede olduğu öğrenildi. Cenaze namazın ardından, Osmaniye Belediyesi Asri Mezarlığı’ndaki aile mezarlığında toprağa verildi. Şehidin defni sırasında sakinleştirilmeye çalışılan baba Besat Demiryürek “Bırakın beni ne olur, koymayın yavrumu oraya” diyerek gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

‘Mutluluk gözyaşı’

Nusaybin’de şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Anıl Gül’ün Eskişehir’e getirildi. Anne Türkan Gül kendisine başsağlığı dileyen Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver’e “Vatan sağolsun. 5 oğlum olsa 5’ini de yine veririm. Bunlar mutluluk gözyaşları” dedi. Ağabeyinin üniformasını giyen 16 yaşındaki Melis Gül de cenaze töreninde gözyaşlarına hakim olamadı. Cenaze namazından sonra Anıl Gül cenazesi, Kanlıpınar Şehitliği’nde toprağa verildi.

Silah arkadaşları uğurladı

Şehit Gökhan Dündar’ın naaşı, memleketi Nevşehir’in Mucur ilçesine götürüldü. Dündar’ın tabutunu okşayan acılı anne Necla ve ağabey Volkan Dündar, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Daha sonra şehidin cenazesi tekbirler ve ”Kahrolsun PKK” sloganları eşliğinde cenaze namazının kılanacağı Mucur Meydanı’na getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Dündar’un naaşı Mucur Şehitliği’nde toprağa verildi.

4 yıllık Uzman Çavuş Gökhan Dündar ile birlikte Hakkari Şemdinli’de görev yapan iki arkadaşı da Mucur’a geldi. Bir asker arkadaşı ise Dündar’ın şehit olduğunda üzerinde bulunan cevşeni annesi Necla Dündar’a teslim etti. Necla Dündar, cevşeni büyük oğlu Volkan’ın montunun cebine koydu.

Haberin Devamı

Annesinin yanında

Şehit Bestami Güler için memleketi Hatay’da düzenlene törene yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Şehidin fotoğrafını öpüp tabuta sarılan kardeşleri, “Sana nasıl kıydılar, oy gülüm sen benim canımsın. Seni biz böyle göndermedik canım benim, kanlı bayraklara mı sarılıp geldin, sana doyamadım, seni çok özlemiştim izne gelecektin” diyerek gözyaşı döktü. Baba Osman Güler de, “Yavrum seni Allah’a emanet ettim” dedi. Şehit Güler’in cenazesi merkez Antakya İlçesine bağlı Kisecik Mahallesi mezarlığında annesinin mezarının yanına defnedildi.

‘Bana öldü demeyin yoruldu gitti deyin’

Şehit Recep Alpmala’nın cenazesi, Türk Yıldızları’na ait uçakla memleketi Konya’ya getirildi. Baba evinde helallik alınmasından sonra Alpmala’nın cenazesi, törenin yapılacağı Gülbahçe Kara Kemal Mezarlığı’na götürüldü. Burada ikindi namazının ardından düzenlenen törenden sonra ailesinin isteği üzerine şehitlik yerine 2011 yılında vefat eden annesi Emine Alpmala’nın mezarının yanına defnedildi. Şehit Alpmala’nın sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında “Olur da bir gün haberimi alırsanız, bana öldü demeyin, yoruldu gitti deyin” mesajını yayınlaması yürekleri burktu.

Haberin Devamı

‘O teröristler öldürüldü’

Genelkurmay başkanlığı, önceki gün PKK’lı teröristeler yönelik 7 ayrı operasyon düzenlendiğini bildirdi. Şemdinli-Aktütün karayolunda 4 askerin şehit olmasının ardından bölgede başlatılan operasyonlara EYP’yi yola döşeyerek askeri aracın geçiş esnasında patlatan teröristlerden üçü ile birlikte toplam beş bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilerek “Buradaki kahraman şehitlerimizin kanı yerde kalmamıştır” denildi. Genelkurmay arıca aynı gün anlık gelen istihbaratı değerlendiren silahlı kuvvetlerin Metina, Hakurk ve Şemdinli kırsalında düzenlediği hava taarruzlarına tespit edilen silah mevzi, sığınak, barınak ve mağaraların imha edildiği, toplam 15 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildiği belirtildi.