Teknoloji 5 Ücretsiz ve Profesyonel Twitter Analiz Aracı

5 Ücretsiz ve Profesyonel Twitter Analiz Aracı

24.08.2015 - 09:28 | Son Güncellenme:

Bütün sosyal paylaşım sitelerinin içinde Twitter en çok sosyal bilgiye erişilebilme imkanına sahip olan site. Her gün reklam şeklinde, müşteri beklentisi şeklinde, politik tartışmalar şeklinde, spor yourmları ve çok daha...

5 Ücretsiz ve Profesyonel Twitter Analiz Aracı

Bütün sosyal paylaşım sitelerinin içinde Twitter en çok sosyal bilgiye erişilebilme imkanına sahip olan site. Her gün reklam şeklinde, müşteri beklentisi şeklinde, politik tartışmalar şeklinde, spor yourmları ve çok daha fazlası şeklinde milyonlarca, milyonlarca ve milyonlarca tweet atılıyor. Bilgi perspektifinden bakacak olursak Twitter analizlerinin çalışılabilecek veri hacmi bakımından oldukça ilgi çekici. Tabii öncelikle bu verilerin doğru ve tutarlı olması gerekir ancak her sosyal medya sitesinin verileri gibi Twitter’ın verileride karşılaştırma yapabilmek için oldukça zorlu.

Haberin Devamı

Doğal olarak veriyi analiz etmekte biraz zahmetli. Doğru analiz için doğru araçları kullanmanız şart. İdeal olarak en tutarlı ve güçlü analizleri ücretli bir araç ile elde edebileceğinizi düşünebilirsiniz (Talkwalker gibi). Fakat eğer küçük bir şirketseniz veya sosyal dinlemenin sizin işinizin bir parçası ise bunun için çok kullanışlı bazı ücretsiz programlar var. Bilişim sektörünün önde gelen isimlerinin tavsiye ettiği bu ücretsiz ama güçlü araçlara kısaca bir göz atacağız. (Not: Bazı araçların ücretli versiyonlarıda bulunmaktadır.) Twitonomy Twitonomy size tek ve kolay okunabilir sayfada bütün başlıklarınızın Twitter istatistiklerini gösteriyor. Ayrıca ortalamanızı ve tweet başına düşen yeniden tweetleme sayısınızı ve tweet başına aldığınız mentionlar gibi kullanışlı bilgileri veriyor. Hatta en çok tweet attığınız günleri ve en aktif takipçileriniz ile olan istatistiklerinizide izleyebiliyorsunuz. Yeni gelen jeolokasyon özelliği ile izleyicileriniz daha çok nerelerden geldiğinide görebilmeniz mümkün. “ Twitonomy şimdiye kadar kullandığım en değerli uygulamalardan bir tanesi. Size neyin çalşıp neyin çalışmadığını bütün ihtiyaçlarınızla beraber veriyor. Ayrıca mentionlardan, cevaplardan, listelerden, en etkili kullanıcılardan hatta en katılımlı zamanlardan bile her istediğinizi alıyorsunuz. En güzel yanı ise bütün veriyi görsel grafikler haline getirebiliyor olması. Etkileşiminizi arttırmak için kullanabileceğiniz veriyi toplamak üzere takipçilerinizi bile analiz ediyor. “ Jack Kosakowski (@JackKosakowski1) – @ActOnSoftware bölgesel satış müdür ve Sosya satış eBRANDgelist, chillpuck.com için Sosyal Medya Danışmanı Twitter Analytics Twitter Analytics, Twitter’ın kendi analiz aracı ve sosyal medya ağından veri toplayabileceğiniz ve bu verilerden emin olabileceğiniz bir araç. Twitter Analytics sadece sizin sahip olduğunuz hesaplar hakkında bilgi sağlıyor. Ancak istatistiklerde aylık olarak görebildiğiniz kırılma anları ile ilgili olarak zaman içerisinde sosyal medya davranışlarınızdaki performanslarınızı görebilmeniz güzel bir şey. Ayrıca “Tweets” sekmesi ile tweeleriniz nasıl bir performans göstermiş detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. “Uyanık olduğu her dakikayı yazmak, araştırma ve tweet atamakla geçiren bir yazar olarak bu kadar kolay ve erişilebilir bir araca sahip olmak harika. Twitter benim içerik paylaştığım en büyük çıkış noktası ve hangi iletilerim yerine ulaşmış ve hangisi en çok etkileşimi yaratmış bilgisine sahip olmam stratejimi okuyucularımın ihtiyaçları doğrultusunda belirlemem için hayati öneme sahip. Bir tunona tek tıklama ile altın değerindeki bütün istatistiklere ulaşabilirsiniz. Kerry Butters (@kesbutters) – markITwrite Digital’ın kurucusu ve CEO’su.

Haberin Devamı

Teknoloji üretimi ve dijital pazarlama yazarı. “ Twitter Analytics en değerli kullanıcılarınız ve içerikleriniz hakkında fantastik bilgiler veriyor. Bir tıklamayla bütün etkileşim, izlenim bilgilerine ulaşabiliyorsunuz. Ayıca sizinle veya markanız ile etkilişeme geçen takipçileriniz ile ilgili demografik bilgilerede ulaşabiliyorsunuz. Laura Click (@lauraclick) - Blue Kite Marketing'in kurucusu ve CEO'su. MentionMapp Mention Mapp diğer araçlarar ile kıyaslandığında size analizin daha görsel bir halini sunuyor. Ayrıca bir kaç rakamda yok değil. Gerçek yararı ise hem tweetleriniz ile kimler etkileşime geçmiş hemde en çok etkilenenler listesinde kimler var görebiliyor olmanız. Ayrıca araç size bir nevi hem Twitter beslemenizde hemde sizin etkileşimde olanların haritasını çıkarıyor. Bu da Twitter aktivitenizdeki maksimum etkiyi sağlamanız konusunda harika bir yol gösterici. Herhangi bir Twitter beslemesindeki aktiviteyi görebilmeniz ile etrafınızdaki rakiplerinizin aktiviteleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. “Mentionmapp insanların hangi etiketleri kullanıdığı ve hangileriyle etkileşime geçtiğini görmek için kullanışabilecek en mükemmel sosyal ağ araştırma aracı. Bir kere giriş yaptığınızda sadece bir Twitter kullanıcıya özel arama yapabilirsiniz ve vurgulandırılmış harita ile onların kiminle etkileşime geçtini ve hangi etiketleri kullandıklarını görebilirsiniz. Servisiniz veya hizmetiniz hakkında doğru topluluğu bulmanıza çok yardımcı oluyor. Shane Barker (@shane_barker) – Dijital Stratejist ve Sosyal Medya Uzmanı, shanebarker.com Talkwalker Talkwalker ana olarak ücretli bir bir sosyal medya dinleme platformudur ve ayrıca ücretsiz bir versiyonu da bulunmaktadır. Bu uygulama hakkında fazla konuşmaya gerek yok ancak yeni gelen jeolokasyon özelliğine kayıtsız kalmamakta yarar var. Eğer denemek isterseniz bu yeni özellik hem ücretli hemde ücretsiz versiyonda mevcut. “ Talkwalker’ı kullanmaya yeni başlamama rağmen şimdiye kadar çok etkilendim. Talkwalker ücretsiz bir araç olarak size bir çok özellik sunuyor. (Talkwalker başlıca ücretli bir uygulamadır ücretsiz test versiyonu bulunmaktadır.) Hassaslık, demografik ve performans gibi farklı istatistikleri göz atabilme yönüne hayran kaldım. Bu aracı kendi Twitter hesabımı incelediğim gibi diğer kullanıcıları araştırmakta kullanacağım. Farklı istatistiklere karmaşık veriler ile uğraşmadan kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabildiğim arayüzünü çok beğendim. Kerry Butters (@kesbutters) – markITwrite Digital’ın kurucusu ve CEO’su.

Haberin Devamı

Teknoloji üretimi ve dijital pazarlama yazarı. Foller.me Foller.me kullanışlı bir analiz aracı. Daha çok grafik veya çizelge yerine yazılar veya numaralar ile daha iyi çalışanlara hitap ediyor. Bu araçta karşınıza çoğu Twitter istatistik aracının aksine sütun, çizgi, dilim yerine daha yazı tabanlı olarak gösterilmiş istatistikler ve ortalamalar çıkıyor. Twitonomy gibi size herhangi bir Twitter hesabının aktivitelerini görebilmesinizi sağlıyor. Böylelikle rakipleriniz hakkında kullanabileceğiniz kullanışlı bir araç halini alıyor. “Foller.me Twitter kullanıcı profillerini ve en son atılan twitleri görebileceğiniz ve onları etiket bulutu haline getirerek en popüler olanları görebileceğiniz harika bir ara. Bu topluluğunuzu büyütürken ve servisinize veya ürünüze yeni etkileyiciler eklemek isteyebileceğiniz zaman kullanabileceğiniz çok yardımcı bir araç. Sizinle etkileşim içerisinde olanlarla ile iletişime geçebilir ve onlarla nelerin ilgilerini çektiği hakkında bir konuşma başlatabilirsiniz.” Shane Barker (@shane_barker) – Dijital Stratejist ve Sosyal Medya Uzmanı, shanebarker.com Twitter bütün pazarlamacılar için paha biçilemez bir kaynak ve Twitter aktivitenizde büyük bir etkiyi nasıl yaratabileceğinize dair ipuçları orada. Bu Twitter analizi araçlarını kullanmak hiç bir zaman yarış dışında kalmamanızı sağlar.