Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığındaki Darbe Girişimi Davası

5. Zırhlı Tugay Komutanlığındaki Darbe Girişimi Davası

07.08.2018 - 15:57 | Son Güncellenme:

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine yönelik Gaziantep'te konuşlu 5. Zırhlı Tugay Komutanlığında yaşananlara ilişkin ana dosyadan ayrılan davada, 4'ü tutuklu 9 sanığın yargılanmasına devam edildi

5. Zırhlı Tugay Komutanlığındaki Darbe Girişimi Davası

GAZİANTEP (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine yönelik Gaziantep'te konuşlu 5. Zırhlı Tugay Komutanlığında yaşananlara ilişkin ana dosyadan ayrılan davada, 4'ü tutuklu 9 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Haberin Devamı

8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar B.A, Hüseyin Zengin, İbrahim Çalımlı, Yücel Şahbaz ile tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Duruşmada, Cumhurbaşkanlığı adına avukat Hülya Aşkın Özmermer de hazır bulundu.

Tanık A.Y, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla verdiği ifadede, tutuklu sanık Hüseyin Zengin'i tanıdığını söyledi.

Sanıkla devre arkadaşı olduğunu ifade eden A.Y, "İstanbul'da 6 ay ev arkadaşlığımız oldu. Benden sorunlu olan abi, 3 kişiyle beraber kalacağımızı söyledi. Sanık, bu kişiler arasındaydı. Evi biz çekip çeviriyorduk. Bizden sorumlu olan Mehmet isimli kişi 6 aylık zaman zarfında bir defa geldi." dedi.

Sanık Hüseyin Zengin ise tanıkla aynı evde kalmadığını öne sürerek, "Tanığın bahsettiği diğer iki kişinin dinlenmesini talep ediyorum ancak o şekilde doğru söylediğim ortaya çıkacaktır." dedi.

Haberin Devamı

Tutuklu sanık B.A. ise suçsuz olduğunu öne sürerek, "Olay gecesi H.Y'nin alarmıyla mesaiye geldim. Kendisinin savunması da açıktır. Benim kanunsuz emri görme gibi bir şansım yoktur. Tahliyemi talep ederim." şeklinde beyanda bulundu.

Tutuklu sanık İbrahim Çalımlı da "ankesörlü hattan aranmasına ilişkin, "Sadece bir numaradan aranmışım, kimin aradığını bilmiyorum. Ben kendimi biliyorum. Önceki celse savcı tutuklanmamı talep ettiğinde 3 saatlik arada isteseydim kaçabilirdim ama kaçmadım. Herhangi bir örgüte üye değilim. Suçsuzum." diye konuştu.

Tutuklu sanık Yücel Şahbaz ise örgüt üyesi olmadığını, Bank Asya'da hesabı bulunmadığını ve örgüte ait gazete ya da dergi aboneliği olmadığını belirterek, tahliyesini talep etti.

Duruşma savcısı da sanıkların mevcut tutukluluk ve adli kontrol tedbirlerinin devamını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık B.A'nın ev hapsiyle tahliyesine, diğer sanıklar yönünden mevcut tutukluluk ve adli kontrol tedbirinin devamına karar vererek, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin Gaziantep'te konuşlu 5. Zırhlı Tugay Komutanlığında yaşanan eylemlere yönelik 36 sanığın yargılandığı davada, dönemin tugay komutanı Murat Soysal ile kurmay başkanı Hakan Çınar, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çaptırılmış, diğer sanıkların dosyası da 5 ayrı dosyaya ayrılmıştı.