Gündem 50 bin Suriyeli öğrenci olacak

50 bin Suriyeli öğrenci olacak

07.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Suriyeli 8 bin öğrencinin Türk okullarında eğitim aldığını belirterek, bu yıl bu sayının 50 bine çıkacağını kaydetti.

50 bin Suriyeli öğrenci olacak


Büyük, UNICEF Türkiye Temsilci Vekili Lieke Van de Wiel ve PTT Genel Müdürü Osman Tural’ın katılımıyla düzenlenen törende, “Suriyelilere yönelik yürütülen eğitim öğretim faaliyetine gönüllü olarak katılan Suriyeli öğretmenleri desteklemek amacıyla yapılacak ödemelere ilişkin protokol” imzalandı. Wiel, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’deki Suriyeli gönüllü öğretmenlerin büyük bir özveriyle görev yaptığını ifade ederek, onlara hak ettikleri teşviğin verilmesinin zamanının geldiğini söyledi.
PTT Genel Müdürü Osman Tural da Türkiye’de 500 bin Suriyeli çocuğun bulunduğuna işaret ederek, PTT’nin yaklaşık 4 bin Suriyeli öğretmene ücretlerinin ödenmesi için ücretsiz “PTTkartlar” vereceğini anlattı.
Büyük ise kamplarda yaşayan 220 bin Suriyeli vatandaş arasındaki 70 bin çocuğa okul öncesinden 12. sınıfa kadar eğitim verildiğini açıkladı.