Gündem 50 liraya ailesini geçindiriyordu

50 liraya ailesini geçindiriyordu

08.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şırnak’ın Cizre ilçesinde önceki akşam kazılan hendeklerin belediye tarafından kapatılmaya başlaması üzerine Cudi Mahallesi Ziraat Sokak’a giren zırhlı polis araçlarının açtığı ateş sonucu ölen 14 yaşındaki Ümit Kurt’un cenazesi, dün 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

50 liraya ailesini geçindiriyordu

Polis araçlarına karşı düzenlenen eylemde polislerin etrafa ateş açmasıyla arkadaşıyla boya badana yapmaktan döndüğü belirtilen Ümit Kurt, kalbine isabet eden kurşunla olay yerinde öldü. Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından Ümit Kurt’un cenazesi dün esnafın kepenk kapattığı Cizre’ye getirildi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze, daha sonra konvoy halinde Cizre Asri Mezarlığı’na getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Kurt’un cenazesi toprağa verildi. Ölen Ümit Kurt’un arkadaşı Emrah Karakuş eve gittikleri sırada olayın meydana geldiğini söyledi. Karakuş, “Mahallede boya badana işi yapmıştık. İşi bitirip akşam eve giderken elektrikler kesildi. Bir baktım Ümit yere düştü. Sonra hastaneye getirdik” dedi.
Öldürülen Ümit Kurt’un 9 çocuklu bir ailenin oğlu olduğu, ilçede kömür ticareti yapan baba Abdullah Kurt’un 4 yıl önce iflas etmesiyle ortaokuldan sonra eğitimine devam etmediği öğrenildi. Kurt’un, ailesine maddi destek sağlamak için inşaatlarda boya badana gibi bulduğu gündelik işlere gidip, 50 ile 100 lira arasında değişen yevmiye aldığı kaydedildi.
Taziyeleri kabul eden baba Abdullah Kurt, Ümit’in söylendiği gibi 14 değil, 17 yaşında olduğunu belirtti. Oğlunun bugüne kadar hiç bir olaya karışmadığını belirten Abdullah Kurt, “Evin bütün yükü onun sırtındaydı. En büyük tutkusu da futboldu. Futbolu çok sever ve arkadaşlarıyla sürekli oynardı” dedi.