Teknoloji 50 Milyon Kimlik Bilgisi Çalındı!

50 Milyon Kimlik Bilgisi Çalındı!

04.04.2016 - 12:23 | Son Güncellenme:

Türkiye yine hackerlarla karşı karşıya geldi. Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı’na sahip olan 50 milyon kişinin kimlik bilgisi torrent üzerinden paylaşıldığı iddia ediliyor.

50 Milyon Kimlik Bilgisi Çalındı

Son dönemde kendilerine hacker diyen internet korsanlarının ülkemizi hedef aldığına şahit oluyoruz. Birçok hassas bilgi hackerlar tarafından internet üzerinden paylaşılıyor. Gelen bilgilere göre 50 milyon vatandaşımızın kimlik bilgileri de en son yapılan saldırı sonrasında internette paylaşıldı. Şu ana kadar herhangi bir hacker grubu bu eylemi düzenlediğini açıklamadı veya üstüne almadı. Bu hırsızlığın daha fazla kişisel bilgi barındıracak olan çipli kimliklere geçiş döneminde gerçekleşmesi oldukça korkutucu. Kimlik bilgilerinin çalınması olayı kısa aralıklar ikinci kez yaşanıyor.

Haberin Devamı
Hackerlardan Mesaj Var!

Olayı gerçekleştiren hackerlar tarafından bir de Türkiye’ye yönelik mesajlar paylaşıldı. Bu mesajda grup “Gerici ideolojiler, adam kayırma ve dinde aşırıya kaçmanın Türkiye’yi savunmasız ve acı çekecek hale getireceğini kim tahmin edebilirdi.” ifadesini kullandı. “Tam sayıyla 49,611,709 vatandaşın TC Kimlik No, Ad-Soyad, Anne adı, Baba adı, Cinsiyet, Doğum yeri ve tarihi, Nüfusa kayıtlı olduğu il ve ilçe ve adres bilgileri şu anda torrent ortamlarında yayılmaya başladı” cümlesi ile olayın ne kadar büyük boyutlarda olduğunu ifade eden hacker grubunun tavsiyeleri ise oldukça düşündürücü.

Sizi Hacklemememiz için Yapmanız Gerekenler! Bit shifting bir şifreleme türü değildir. Veritabanınızı indeksleyin. Bir işe yaramayan veritabanınızı düzeltmek zorunda kaldık. Arayüze karmaşık bir şifre koymak, size hiçbir koruma sağlamaz. Donald Trup’ı Seçmeyin!

Hacker grubu tavsiyeler kısmında ayrıca Amerikalılara seslendi ve Donald Trump‘ın başkan seçilmemesi yönünde tavsiyelerde bulunuldu.

Haberin Devamı

İki ay önce sızdırılan kişisel bilgiler 17 GB boyutundaydı bu sefer ise dosya 6 GB. Dosyalar sadece torrentte değil sizinle paylaşamayacağımız bir internet sitesinde de yer alıyor. Ancak bu dosyaya erişmenin yolunu bulanlar için bir tavsiyemiz var. Dosyanın içinde kimlik bilgilerinizin olup olmadığını öğrenmek için dosyayı sakın indirmeyin. Muhtemelen dosya ile birlikte bilgisayarınıza bulaşacak olan virüsler başınızın daha fazla ağrımasına neden olabilir.