Gündem 50 yıldır varlar

50 yıldır varlar

23.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hakkındaki iddiaları reddeden ve FETÖ’yle ilişkisi olmadığını ileri süren eski Yargıç Yılmaz Tosun, “Bu yapının kuruluşlarının faaliyetleri, açılışları, organizasyonları her zaman devletle, hükümetle iç içe yapıldı” dedi...

50 yıldır varlar

FETÖ’nün darbe girişiminden sonra meslekten ihraç edilen ve tutuklanan eski Yargıtay üyesi Yılmaz Tosun yargılandığı davada dün savunma yaptı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu’nda görülen duruşmada, hakkındaki suçlamaları reddeden Tosun aleyhinde ifade verenlerin kendilerini kurtarmak için beyanda bulunduğunu belirterek, “Tıpkı Ergenekon’da olduğu gibi deliller üretildi, teşhisler yaptırıldı” dedi.

‘Biat kültürüm yoktur’

ByLock kullanıcısı olmadığına dair tespit yapıldığını, yapının kurumlarıyla bir bağlantısının bulunmadığını iddia eden Tosun, “Bunlar 50 yıldır varlar. Bu yapının kuruluşlarının faaliyetleri, açılışları, organizasyonları her zaman devletle, hükümetle iç içe yapıldı. Bunu da devletin televizyonunda, diğer kanallarda herkes gördü. Bu da kamuoyunda bu oluşumun legal olduğu kanısını doğurdu. Ben de bu ülkenin vatandaşıyım, bende de bu kanı oluştu. Buna rağmen silahlı terör örgütü faaliyeti kapsamında hiçbir faaliyette bulunmadım. Bende biat kültürü yoktur” diye konuştu.

Heyetin “Darbeyi kim yaptı” sorusuna karşılık Tosun, “Bilmiyorum, ben de size soruyorum. Bir vatandaş olarak kesin bir kanaatim yok. Tarih bunu ortaya çıkaracaktır” yanıtını verdi.