Gündem 500 ev ağır hasarlı

500 ev ağır hasarlı

17.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Silvan ilçesi, 12 gün süren sokağa çıkma yasağı sırasında harabeye döndü. Yaklaşık 500 ev ve işyerinin yanı sıra altyapı da zarar gördü

500 ev ağır hasarlı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki 3 mahalle 12 günlük sokağa çıkma yasağı sırasında savaştan çıkmışa döndü.

Haberin Devamı

Güvenlik güçlerince ilçenin teröristlerden temizlenmesi, kurulan barikatların kaldırılması, açılan hendeklerin kapatılması, patlayıcı tuzaklarının etkisiz hale getirilmesi için Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde gerçekleştirdiği operasyonların tamamlanmasıyla 12 gün aradan sonra mahallelerine dönen vatandaşlar tahribatın büyüklüğü nedeniyle adeta savaş enkazını andıran görüntüler karşısında şaşkınlık yaşadı. 3 mahallede yaklaşık 500 ev ve iş yerinin yanı sıra elektrik, su ve kanalizasyon şebekesi de zarar gördü.

Silvan Kaymakamlığı, “Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun” kapsamında zarar gören vatandaşlara ödeme yapılması için hasar tespit komisyonları oluşturdu. Hasar tespit komisyonlarının çalışmasının ardından belirlenecek vatandaşlara ödeme yapılacak. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı da kentsel altyapı hasar tespit çalışması yapması için mühendis, mimar ve teknikerden oluşan 54 kişilik ekibi Silvan’a gönderdi.

Haberin Devamı

Öte yandan Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki olayları protesto için Adana’da korsan gösteri düzenleyen PKK/YDG-H yandaşları, bir marketi yağmalayıp ateşe verdi. Çevik Kuvvet polislerinin müdahalesiyle göstericiler ara sokaklara girerek dağıldı.